Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. septembra 2019, 17:02
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

O chlapca s leukémiou sa stará jeho 5-ročná sestra. Fotografie zobrazujúce ich puto sú dojímavé i nešťastné

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Malého bojovníka čakajú ešte 2 roky chemoterapie.

Nie nadarmo sa hovorí, že zdravie nie je všetko, ale bez zdravia je všetko ničím. V lete minulého roku vtedy 2-ročnému Beckettovi Burgeovi diagnostikovali akútnu lymfoblastovú leukémiu, ktorá patri medzi najčastejšie nádorové ochorenia medzi deťmi. Ako píše FoxNews, od daného obdobia strávil chlapec množstvo času v nemocnici, kde naďalej podstupuje chemoterapiu.

Takáto diagnóza je pre rodinu pacienta veľmi zdrvujúcou, ale je dôležité, aby všetci blízki vedeli podať pomocnú ruku. V prípade Becketta je jeho veľkou podporovateľkou o rok staršia sestra Aubrey. Podľa ich matky Kaitlin sa medzi nimi vytvorilo veľmi silné puto, ktorého dôkazom je aj nižšie priložená fotografia poukazujúca na kontrast medzi súrodeneckou láskou a vážnymi zdravotnými ťažkosťami.

Keď ochorel, strávila s ním v kúpeľni veľké množstvo času. Zostávala pri ňom. Bez ohľadu na jeho stav ho podporovala a starala sa o neho. Do dnešného dna sú si stále bližší,“ opísala vzťah svojich detí ustarostená matka.

Malá Aubrey nemala spočiatku, samozrejme, poňatie, čím všetkým si prechádza jej brat, ale vedela, že keď jej bolo zle, rodičia stáli vždy za ňou, a tak tieto skúsenosti preniesla na situáciu týkajúcu sa jej brata Becketta.

Keď mal žalúdočné problémy, držala ho za chrbát, pomohla mu umyť tvár, ruky a odviedla ho na gauč. Následne sa navyše svojej mamy spýtala, či jej môže pomôcť upratať neporiadok v kúpeľni. Dnes má Beckett 4 roky a podľa doktorov ho čakajú ešte ďalšie 2 roky chemoterapie, pri ktorých mu bude naďalej pomáhať jeho 5-ročná sestra Aubrey.

Odporúčané
Pacienti na psychiatrii: Ľudia, ktorí nás označujú za bláznov, by mali začať najskôr sami od seba Pacienti na psychiatrii: Ľudia, ktorí nás označujú za bláznov, by mali začať najskôr sami od seba 27. júna 2019, 18:23
Domov
Zdieľať
Diskusia