Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. septembra 2019, 22:38
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Maďarskí fanúšikovia vypískali našu hymnu, po vyrovnanom zápase si napokon z Budapešti odnášame tri body

ŠPORT FUTBAL SLOVENSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Maďari nás poriadne potrápili, no tri body sú naše.

Po štyroch góloch od Chorvátov sa naši chlapci museli rýchlo vzchopiť, čakal ich ďalší náročný súper. Maďarská reprezentácia po úvodnej prehre s našimi chlapcami vyhrala tri zápasy v rade a chcela nám to oplatiť. Ešte pred zápasom bolo jasné, že to bude ťažký zápas. Počas našej hymny maďarskí fanúšikovia pískali, nebolo počuť ani slovo. 

Odporúčané
Marcel Merčiak: Sagan má na to, aby zelený dres získal aj 10-krát za sebou. Vypadnutie Slovana z LM je historická blamáž Marcel Merčiak: Sagan má na to, aby zelený dres získal aj 10-krát za sebou. Vypadnutie Slovana z LM je historická blamáž 20. augusta 2019, 10:06

Do zápasu Maďari nabehli s jasným cieľom. Útočili od prvej minúty, vypracovali si viac šancí ako naši. Robili sme menej chýb ako v zápase s Chorvátmi, no stále to nebolo ono. Maďarsko nám ani jednu loptu nenechalo zadarmo a využívali naše chyby a lacné straty lopty. Brankár Martin Dúbravka nás podržal, prvá polhodina však bezpochyby patrila nášmu súperovi.

V 30. minúte museli Maďari striedať, vtedy ich tlak povolil. To nám zrejme pomohlo. Začali sme častejšie kombinovať, držať loptu na našich kopačkách. Na konci druhého polčasu sme udreli, päť minút pred prestávkou sme strelili gól. Marek Hamšík poslal center pred bránku, k lopte sa dostal Róbert Mak, ktorý to napálil do odkrytej brány. Gól padol z ofsajdu, no rozhodcovia si ho nevšimli.

Maďarskí fanúšikovia vypískali našu hymnu, po napínavej dráme si napokon z Budapešti odnášame tri body
Maďarskí fanúšikovia vypískali našu hymnu, po napínavej dráme si napokon z Budapešti odnášame tri body Zdroj: Martin Baumann/TASR

Druhý polčas sme nezačali ideálne. Opäť sme spravili niekoľko individuálnych chýb, Maďari nás po piatich minútach hry potrestali. Faulovali sme tesne pred šestnástkou a z ideálnej diaľky vyrovnal v 50. minúte Dominik Szoboszlai. 

Maďari opäť držali loptu na svojich kopačkách, ojedinele sme mohli tvoriť. Keď sme sa po desiatich minútach dostali k lopte, Stano Lobotka založil spolu s Jurajom Kuckom akciu, na ktorej konci bol mladík Róbert Boženík. Na hranici šestnástky vystrelil a Slovensko v 56. minúte opäť vyhrávalo.

Maďarskí fanúšikovia vypískali našu hymnu, po napínavej dráme si napokon z Budapešti odnášame tri body
Maďarskí fanúšikovia vypískali našu hymnu, po napínavej dráme si napokon z Budapešti odnášame tri body Zdroj: Martin Baumann/TASR

Maďarská reprezentácia sa však nevzdávala a vytvorila si niekoľko zaujímavých šancí, posledné minúty sme ale zápas mali plne pod kontrolou. Z Budapešti si po vyrovnanom zápase napokon odnášame 3 body, v skupine E máme momentálne 9 bodov a sme na druhej priečke. Čakajú nás ešte zápasy proti Walesu, Chorvátsku a Azerbajdžanu. Ako sa ti pozdával výkon slovenských reprezentantov? 

Domov
Zdieľať
Diskusia