Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. septembra 2019, 12:27
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Nové NBA 2K20 to schytáva z každej strany. Na Steame je pozitívnych len 13 % recenzií

TECH BASKETBAL HRY NBA
Uložiť Uložené

Používateľom prekážajú mikrotransakcie a málo vylepšení. V hre dokonca zostala ikona z minulého roka.

Herná séria NBA 2K síce nie je až tak populárna ako FIFA alebo NHL vydávaná EA Sports, no NBA 2K20 pre tento rok na seba aj tak strhlo obrovskú pozornosť. 

V Británii sa novinka za bezmála 50 eur stala najpredávanejším titulom ešte v predpredaji, po oficiálnom vydaní 6. septembra, kedy mohol na svojom PC hru každý aj reálne spustiť, je ale všetko inak. Oproti minulému roku sa predáva len tretina kópií

Podľa recenzií na Steame je totiž NBA 2K20 poriadna katastrofa. Gamerant.com informuje, že pozitívnych je len 16 % z 1 323 hodnotení. 

Nové NBA 2K20 to schytáva z každej strany. Na Steame je pozitívnych len 13 % recenzií
Zdroj: Steam.com

Ostatné hru nedoporučujú a vymenovávajú sériu dôvodov: 

- "Ide o kópiu z minulého roka, po ALT+TAB vidno ikonu 2K19 v taskbare, to je dosť smutné..." (Dom)

- "Dostal som to zadarmo a 2K by mi malo zaplatiť za míňanie môjho internetu na stiahnutie" (Zoloft)

- "10/10, pridali basketbalovú minihru do jedného z najlepších gambling simulátorov!"

Odkazy na gambling sa týkajú hlavne módu kariéry My Team, kde faktor náhody slúži pri otváraní virtuálnych kariet s novými hráčmi a skillmi. Automaty vidno aj v oficiálnom traileri, rating PEGI však zostal na odporúčaní pre vekovú komunitu 3+.

NBA 2K20 to schytáva aj za všadeprítomné mikrotransakcie, kedy sa za reálne peniaze dajú dokúpiť virtuálne body pre rôzne vylepšenia. Ide o bežnú prax napríklad pri mobilných hrách na iOS alebo Android, pri Á-čkovom titule za takmer 50 eur je to však vnímané extrémne negatívne.

Obzvlášť extrémne sú prípady, kedy sú platby nevyhnutné pre rýchlejší postup hrou, teda. tzv. Pay-to-win.

Odporúčané
Messi, Ronaldo alebo Neymar? Vieme, kto bude najlepší hráč vo FIFA 20 Messi, Ronaldo alebo Neymar? Vieme, kto bude najlepší hráč vo FIFA 20 7. septembra 2019, 8:18

Hashtag #fix2k20 s nadávkami a frustráciou je aktuálne na Twitteri v USA tým najpoužívanejším vôbec a prekonal tak aj politiku či čokoľvek iné. Nepomáhajú ani výpadky serverov a nepresvedčivé pohyby hráčov.  

Nadšenci do virtuálneho basketbalu však príliš veľa možností nemajú. Alternatívou je prakticky iba séria NBA Live, ktorá sa novej verzie dočká až v zime.

Domov
Zdieľať
Diskusia