Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. septembra 2019, 9:05
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Podľa expertov by sme mali zveriť atómové zbrane do rúk umelej inteligencie

ZAUJÍMAVOSTI RUSKO USA
Uložiť Uložené

Vedecká obec sa však v názoroch na tento nápad rozdelila na dva tábory.

Jadrové zbrane sú obrovským strašiakom. Majú ničivú silu a stali sa účinným vojenským nástrojom svetových veľmocí. A keďže vyspelé štáty neustále zbroja a pýšia sa svojimi novými ultimátnymi raketami, vedci začali myslieť na to najhoršie. Čo ak jedna z jadrových veľmocí zaútočí? Podľa expertov by mala jadrové zbrane riadiť umelá inteligencia, píše VICE.

Podľa expertov by sme mali zveriť atómové zbrane do rúk umelej inteligencie
Zdroj: pixabay.com

Rusko nedávno potvrdilo právny zánik zmluvy o likvidácii rakiet stredného a krátkeho doletu platnej od roku 1987. Ruský prezident Vladimir Putin však prisľúbil, že ak s rozmiestňovaním nových rakiet nezačne Washington, Rusko to neurobí. Podľa profesorov Adama Lowthera a Curtisa McGiffina by mala mať umelá inteligencia možnosť odpovedať na jadrový útok.

Odporúčané
Donald Trump vraj navrhol zhodiť atómovú bombu na hurikány predtým, ako zasiahnu USA Donald Trump vraj navrhol zhodiť atómovú bombu na hurikány predtým, ako zasiahnu USA 26. augusta 2019, 10:52

Vyjadrili sa tak v blogu na stránke War on the Rocks. Dôvodom má byť to, že človek nemusí byť dostatočne rýchly na to, aby stihol odpovedať na útok. Počítač by pri tom mal dopredu naprogramované, ako sa má správať. Vedecká obec sa však v názoroch na tento nápad rozdelila na dva tábory. Podľa niektorých to je veľmi nebezpečné a takéto zmeny v jadrovej politike je nutné poriadne premyslieť. 

Domov
Zdieľať
Diskusia