Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. septembra 2019, 19:05
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Ariana Grande vraj kopíruje Rihannu a privlastňuje si černošskú estetiku. Údajne vykráda aj známych dizanérov

HUDBA ARIANA GRANDE KRÁDEŽ RIHANNA
Uložiť Uložené

Krátko po tom, čo sa právny tím speváčky obul do spoločnosti Forever 21 za použitie dvojníčky a kopírovanie outfitov, sa internet pozrel aj na jej originalitu.

Okolo Ariany Grande to aktuálne žije hlavne kvôli sporu s módnym predajcom Forever 21, ktorého jej právny tím žaluje za porušovanie autorských práv.

Na začiatku roka podľa dostupných zdrojov retailer vytvoril kampaň, v rámci ktorej na približne 30 fotografiách údajne skopíroval outfity, pózy aj grafickú identitu z Instagramu a videoklipov speváčky. Malo sa tak stať preto, že sa Ariana s Forever 21 vlani na spolupráci nedohodli, lebo si pýtala priveľa peňazí. 

Odporúčané
Ariana Grande žaluje obchod s oblečením o 10 miliónov za použitie dvojníčky v kampani po tom, čo odmietla spoluprácu Ariana Grande žaluje obchod s oblečením o 10 miliónov za použitie dvojníčky v kampani po tom, čo odmietla spoluprácu 4. septembra 2019, 9:48

Teraz sa dozvedáme, že v skutočnosti patrí originálny nápad aj pri sporných kúskoch oblečenia niekomu úplne inému a dokonca nejde o jednorazovú záležitosť.

Ozvala sa totiž  známa dizajnérka Farran Moan, ktorá tvrdí, že práve ona je majiteľkou pôvodného nápadu ikonických šiat a zaslúži si 10 miliónov dolárov vymáhaných právnym tímom Ariany Grande od Forever 21. Moan prezradila, že ju to v skutočnosti nehnevalo, až kým neuvidela žalobu. 

To však nie je všetko, o slovo sa totiž prihlásil aj populárny profil Diet Prada, na ktorom pravidelne pribúdajú fotografie kópií od rôznych dizajnérov. Dozvedáme sa, že keď sa Ariana Grande pripravovala na nedávne Sweetener tour, v rámci výberu návrhov sa jej tím dizajnérov inšpiroval aj outfitmi Rihanny. Podľa stránky si chcela popová speváčka privlastniť černošskú estetiku: „72 % štvorstránkového dokumentu sa týka žien tmavej pleti.“

Odporúčané
Súboj outfitov: Jennifer Lopez alebo Rihanna? Vyber, ktorá popdiva predviedla na týždni módy lepší look  Súboj outfitov: Jennifer Lopez alebo Rihanna? Vyber, ktorá popdiva predviedla na týždni módy lepší look 23. januára 2024, 12:17

Zverejnená bola len časť dokumentu, z popisu sa dozvedáme, že pri príprave outfitov na turné sa poradcovia Ariany Grande inšpirovali aj extravagantnejšou Yeha Leung. Má ísť dokonca o repliky s minimom zmien.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Diet Prada ™ (@diet_prada),

Domov
Zdieľať
Diskusia