Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. septembra 2019, 18:02
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Video zaznamenáva dramatickú nehodu: Pretekár Formule 3 vyletel cez obrubník a spravil niekoľko otočiek vo vzduchu

ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Všetko nakoniec dobre dopadlo a aj napriek hrozivo vyzerajúcej akrobatickej kreácii vyviazol jazdec bez zranení.

Preteky formúl sú adrenalínovým športom, ktorý sa však dlhodobo vyvíja hlavne smerom k tomu, aby bol čo najbezpečnejší a popri tom nestratil na atraktivite pre divákov. Maximálna rýchlosť monopostov stále stúpa, a to aj mimo najvyššej súťaže. Hrozivé nehody sú však stále neodmysliteľnou súčasťou a jedna taká sa odohrala aj dnes v rámci juniorskej Formule 3 na Monze. 

Odporúčané
Dokument o Michaelovi Schumacherovi vyjde ešte tento rok, údajne sa v ňom aj objaví. Jeho zdravotný stav je nejasný Dokument o Michaelovi Schumacherovi vyjde ešte tento rok, údajne sa v ňom aj objaví. Jeho zdravotný stav je nejasný 25. júna 2019, 17:03

Pretekár Peroni vo vysokej rýchlosti vyletel na obrubník, z ktorého sa stal odrazový mostík. Vozidlo vyletelo do výšky a vo vzduchu predviedlo zopár nekontrolovateľných otočiek. Keď nedopadlo naspäť na kolesá, diváci na chvíľu stratili dych, ochranná sieť však pilota ubránila pred tým, aby ho monopost privalil.

Netrvalo dlho a mladík odchádzal z miesta nehody po vlastných – na povinnú lekársku prehliadku. Podľa informácií F1.sk je pretekár tímu Campos v poriadku a neutrpel žiadne zranenia. Zároveň sa dozvedáme, že obrubník, ktorý celú situáciu zapríčnil, mal byť poškodený už pred nehodou. 

Domov
Zdieľať
Diskusia