Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. septembra 2019, 10:57
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Tvorcovia Avengers: Endgame vysvetľujú, prečo bola Captain Marvel na scéne tak krátko

Tvorcovia Avengers: Endgame vysvetľujú, prečo bola Captain Marvel na scéne tak krátko
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY AVENGERS: ENDGAME MARVEL MARVEL FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Scenáristi nechceli zatieniť originálnych Avengerov.

Avengers: Endgame bolo viac než dôstojným zakončením celého príbehu z marvelovského univerza, no doteraz za sebou zanecháva viacero otázok. 

Jednou z nich je účinkovanie Captain Marvel, ktorá sa vo finále ukázala len akoby mimochodom. Jej sila by pritom v rozhodujúcom súboji s Thanosom hrdinom určite hodila. Odpovede našiel redaktor serveru Screen Rant priamo v rozhovore so scenáristami marveloviek pre Vanity Fair. 

Podľa Christophera Marcusa Captain Marvel vo finále byť musela, ale autori chceli nájsť hranicu medzi demonštráciou jej sily a pohľadom na osudy ostatných hrdinov. Nedávalo im príliš zmysel, aby zrazu sama vyriešila všetky problémy, ktoré sa rozvíjali v predošlých dieloch Avengers. 

Súhlasí aj druhý scenárista vo videu Stephen McFeely: "Nebola to pointa filmu. Chceli sme sa rozlúčiť s originálnou šesticou Avengerov. Nebolo by voči nimi fér, aby Marvel prišla a všetko vyriešila, nebol by to dobrý príbeh."

Odporúčané
Dvaja bratia vytvorili pre svoju mamu originálny darček Dvaja bratia vytvorili pre svoju mamu originálny darček 19. novembra 2013, 1:40

Autori namiesto v Endgame použili trik a Captain Marvel nechali pomáhať v iných svetoch, ktoré boli Thanosovým lusknutím prstov taktiež zasiahnuté, takže heroického cestovania v čase a hľadania Kameňov nekonečna sa zúčastniť nemohla. Azda sa nenájde divák, ktorému by to vadilo. Captain Marvel totiž nesadla všetkým a Endgame bolo skutočne rozlúčkou s pôvodnými Avengers. Jej extrémna sila by zničila celý film a vôbec v ňom nechýbala.

Domov
Zdieľať
Diskusia