Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. septembra 2019, 20:42
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Facebook a Instagram začínajú bojovať, aby sa nešírili bludy o vakcínach a očkovaní

ZAUJÍMAVOSTI FACEBOOK INSTAGRAM OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Boj proti biorodičom.

Ľudia prestávajú veriť vakcínam, čo spôsobuje, že sa šíria choroby, ktoré by už ľudstvo dávno nemali trápiť. Preto sa najväčšie sociálne siete dohodli s WHO (Svetová zdravotnícka organizácia) a začínajú bojovať proti šíreniu nezmyslov, informuje CNBC.

Facebook a Instagram začínajú bojovať za to, aby sa nešírili bludy o vakcínach a očkovaní. Dohodli sa s WHO
Facebook a Instagram začínajú bojovať za to, aby sa nešírili bludy o vakcínach a očkovaní. Dohodli sa s WHO Zdroj: Pixabay

Neočkovať sa je podľa WHO „hrozbou pre globálne zdravie. Hrozí, že sa zvrátia desaťročia pokroku dosiahnutého v boji proti chorobám, ktorým sa dá prechádzať.“ Preto sa organizácia dohodla s najväčšími sociálnymi sieťami, že ľudí priamo nasmeruje na ich stránky, keď si budú užívatelia vyhľadávať informácie o vakcínach či očkovaní.

Odporúčané
Ak na Slovensku nedáš zaočkovať svoje dieťa, môžeš dostať pokutu 331 €. Nepomôžu ti ani konšpirácie o autizme a jedoch Ak na Slovensku nedáš zaočkovať svoje dieťa, môžeš dostať pokutu 331 €. Nepomôžu ti ani konšpirácie o autizme a jedoch 21. februára 2019, 11:42

Aj na Slovensku máme problém, že rodičia nedávajú očkovať svoje deti. Hrozí tak vypuknutie epidémie. Momentálne za neočkovanie dieťaťa rodič dostane pokutu, no od nového roka by mala prísť zmena. „Deti, ktoré chcú ísť do predškolskej prípravy, budú musieť mať v plnom rozsahu splnený očkovací kalendár v danom roku, ako je očkovanie,“ povedala ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská. Ak ťa táto téma zaujíma, venovali sme sa jej podrobnejšie v tomto článku.

Domov
Zdieľať
Diskusia