Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. septembra 2019, 21:55
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Ďalší únik dát z Facebooku. Na nechránenom serveri našli databázu telefónnych čísel k 419 miliónom účtov

TECH FACEBOOK
Uložiť Uložené

Treba však jedným dychom dodať, že to už nie je až tak prekvapujúce.

Modrá sociálna sieť čelí ďalšiemu škandálu. Bezpečnostný výskumník Sanyam Jain z organizácie GDI Foundation našiel na internete databázu s citlivými údajmi. Dá sa povedať, že sa na internete len tak povaľovali. Telefónne čísla a ďalšie citlivé údaje viazané na facebookové účty totiž boli na nechránenom serveri. S kauzou prišiel portál TechCrunch.

Ďalší únik dát z Facebooku. Na nechránenom serveri našli databázu telefónnych čísel k 419 miliónom účtov
Zdroj: Unsplash

Mená sa v databáze nachádzali len zriedka, boli tam okrem telefónnych čísel aj pohlavie, krajina pôvodu užívateľa či súčasné bydlisko. Tieto informácie sa však nenachádzali pri všetkých účtoch. „Dáta sú staré a boli publikované predtým, ako bol zamedzený prístup používateľov vyhľadávať telefónne číslo,“ povedal hovorca sociálnej siete Jay Nancarrow. Spoločnosť Facebook zároveň vyhlásila, že na serveri sa nachádzali údaje len o 210 miliónoch, ostatné mali byť duplicitné. Jeden z novinárov zo spomínaného portálu to však popiera.

Odporúčané
Niektorí mladučkí influenceri nevedia, ako naplniť potreby klientov, hovorí Zuzana pracujúca vo Facebooku (Rozhovor) Niektorí mladučkí influenceri nevedia, ako naplniť potreby klientov, hovorí Zuzana pracujúca vo Facebooku (Rozhovor) 13. augusta 2019, 16:17

Nie je to prvý škandál Facebooku tohto charakteru. Sociálna sieť sa v minulosti zmietala v škandále, pri ktorom britská firma Cambridge Analytica zneužila informácie o viac ako 87 miliónov užívateľoch. Facebook dostal pokutu 5 milliárd dolárov za porušovanie pravidiel ochrany osobných údajov používateľov.

Domov
Zdieľať
Diskusia