Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. septembra 2019, 11:38
Čas čítania 8:09
Denisa Bodková

Netflix ponúka nadpriemerné platy, tvrdí Ester, ktorá v ňom pracuje. Občas je celý deň v kine, môže hrať aj komparz (Rozhovor)

Netflix ponúka nadpriemerné platy, tvrdí Ester, ktorá v ňom pracuje. Občas je celý deň v kine, môže hrať aj komparz (Rozhovor)
REFRESHER NETFLIX
Uložiť Uložené

„Netflix má najlepšie zamestnanecké výhody a firemnú kultúru."

Predstav si, že by si mohol sledovať svoje obľúbené seriály ešte predtým, ako oficiálne vyjdú. Ester Brym to má dokonca v náplni práce. Češka, ktorá študovala filmový strih v New Yorku, momentálne pracuje pre Netflix, najpopulárnejšiu video-streamovaciu službu na svete.

Ako sama tvrdí, je to džob snov a pokiaľ si ešte k tomu seriálový fanúšik, práca sa stane tvojím koníčkom. Keďže žije priamo v Los Angeles, má možnosť stretnúť mnohé známe hviezdy, dokonca, môže robiť komparz. Porozprávali sme sa s ňou o skvelých zamestnaneckých benefitoch, o jej náplni práce či platovom ohodnotení. 

Ester pracuje v Netflixe. Seriály sleduje v predstihu, stretáva hviezdy a môže hrať aj v komparze (Rozhovor)
Ester pracuje v Netflixe. Seriály sleduje v predstihu, stretáva hviezdy a môže hrať aj v komparze (Rozhovor) Zdroj: Ester Brym

Čo sa dozvieš v článku:

  • Ako sa Ester dostala do Netfixu
  • Čo má na starosti jej tím
  • Ako jej práca súvisí s udeľovaním Emmy a Oscarov
  • Najlepšie zamestnanecké výhody
  • Prečo niekedy trávi celý deň v kine
  • Či sa stretáva aj so známymi hercami
  • Čo hovorí na HBO go alebo Disney+
  • Čo si myslí o weboch, kde ľudia pozerajú online seriály zadarmo 

Ako si sa dostala do Netflixu?

Pôvodne som pracovala ako filmová strihačka na voľnej nohe, takže zamestnanie na plný úväzok pre štúdio nebolo v mojom pláne ani náhodou. Avšak, dostala som ponuku od Lionsgate venovať sa skôr manažmentu v post produkcii, začalo ma to baviť viac ako práca v strižni. Keď som zistila, že podobná pozícia sa otvára aj v Netflixe, okamžite som sa o ňu začala zaujímať, keďže Netflix má neskutočnú povesť, čo sa týka pracovných príležitostí. 

Som veľká filmová fanúšička a filmový strih som študovala v New Yorku. Po tom, čo som sa presťahovala do Los Angeles sa zo mňa stala seriálová fanúšička.

Čo presne tam robíš?

Pracujem v tíme ľudí, ktorý sa nazýva Screening Assets. Viacmenej sa zaoberáme tým, aby sme mali správny premietací materiál. Niekedy je to DCP na premietanie na filmové festivaly alebo na svetové premiéry, inokedy iba link pre novinárov a kritikov alebo médiá pre rôzne ocenenia.

Odporúčané
Niektorí mladučkí influenceri nevedia, ako naplniť potreby klientov, hovorí Zuzana pracujúca vo Facebooku (Rozhovor) Niektorí mladučkí influenceri nevedia, ako naplniť potreby klientov, hovorí Zuzana pracujúca vo Facebooku (Rozhovor) 13. augusta 2019, 16:17
Ester pracuje v Netflixe. Seriály sleduje v predstihu, stretáva hviezdy a môže hrať aj v komparze (Rozhovor)
Ester pracuje v Netflixe. Seriály sleduje v predstihu, stretáva hviezdy a môže hrať aj v komparze (Rozhovor) Zdroj: Ester Brym

Netflix si veľmi  zakladá na firemnej kultúre.

Si seriálová nadšenkyňa? Dá sa bez toho vôbec pracovať v Netflixe?

Som veľká filmová fanúšička a filmový strih som študovala na škole v New Yorku. Po tom, čo som sa presťahovala do Los Angeles, sa zo mňa stala seriálová fanúšička, pretože toto mesto tým vyložene žije. Aj keď musím povedať, že mám len pár vybraných seriálov, ktoré naozaj sledujem.

Rada si pozriem nejaký zaujímavý dokumentárny film alebo niečo na pobavenie, komédiu. Myslím, že táto práca sa dá robiť, aj keby ťa seriály nezaujímali, ale ak si fanúšik, tak to rozhodne pomôže a z práce je koníček. 

Ako prebiehal pohovor? Pýtali sa ťa na ňom niečo špeciálne? 

Pohovory pre Netflix sú veľmi dôkladné a sú známe tým, že ťa preháňajú niekoľkými kolami, ktoré môžu trvať aj mesiace. Ich požiadavky sú veľmi presné. Okrem profesionálnych skúseností hľadáme predovšetkým niekoho, kto zapadne do Netflix kolektívu. Veľmi si tu zakladajú na firemnej kultúre.

Odporúčané
Veľké porovnanie streamingových služieb: Netflix, HBO či Disney, čo sa oplatí najviac a čo je najlacnejšie? Veľké porovnanie streamingových služieb: Netflix, HBO či Disney, čo sa oplatí najviac a čo je najlacnejšie? 21. apríla 2024, 9:30

Môj pohovor, našťastie, netrval tak dlho. Celý proces trval asi mesiac, prešla som 3 kolami a v každom som mala pohovor s 3 ľuďmi. Okrem technických znalostí sa zaujímali hlavne o to, či mám záujem žiť Netflix culture.

Moja, asi najobľúbenejšia výhoda je špeciálny kód, ktorý si linkujem k svojmu Netflix účtu.

Ester pracuje v Netflixe. Seriály sleduje v predstihu, stretáva hviezdy a môže hrať aj v komparze (Rozhovor)
Ester pracuje v Netflixe. Seriály sleduje v predstihu, stretáva hviezdy a môže hrať aj v komparze (Rozhovor) Zdroj: Ester Brym

Hovoríš o firemnej kultúre. Čo presne znamená zžiť sa s ňou? 

Netflix dáva svojim zamestnancom veľkú slobodu a naspäť od nich vyžaduje veľkú zodpovednosť. V praxi to znamená, že nám nikto nekontroluje odpracované hodiny, kedy prídeme, či odkiaľ pracujeme. Nekontroluje ani naše pracovné výdavky. Verí nám, že robíme svoju prácu najlepšie ako vieme. To isté platí pre dovolenky či PN-ky.

Naviac, každý zamestnanec má prístup ku všetkým firemným informáciám, či už sa to týka kreatívnych údajov, finančných alebo akékoľvek rozhodnutia vedenia. Dôverujú svojim zamestancom, že všetky detaily si nechajú pre seba. 

V každodennom pracovnom živote nabádajú k tomu, aby sme sa nebáli riskovať, vzdelávali sa vo svojom odbore a boli k sebe úprimní. Väčšina pozícií je založená na tom, že každý sám za seba môže urobiť to správne rozhodnutie, takže nikdy vám nikto nesedí za zadkom a nehovorí čo a ako urobiť. Ja túto slobodu 100 % oceňujem.

Aké najlepšie zamestnanecké výhody máš? 

Čo sa týka zamestnaneckých výhod, práve Netflix je podľa mňa jednou z najlepších spoločností v Amerike. Netflix zamestnancom ponúka prvotriedne zdravotné poistenie a neobmedzenú platenú dovolenku. Poskytujú životné poistenie všetkým zamestnancom na plný úväzok.

Odporúčané
Čo pozerať cez víkend? Trilery o kanibalovi a mimozemšťanoch, politicky nekorektná akčná jazda aj kultový Hriešny tanec Čo pozerať cez víkend? Trilery o kanibalovi a mimozemšťanoch, politicky nekorektná akčná jazda aj kultový Hriešny tanec 20. apríla 2024, 9:00

Pokrývajú všetky náklady spojené s prácou bez toho, aby vyžadovali účet, pokiaľ suma neprekročí 75 $. Prvý deň som dostala nový MacBook Pro a nový iPhone. Pracujem v Hollywoode, kde Netflix sídli v niekoľkých budovách, do každej z nich mám prístup a pracovať môžem kdekoľvek mi to vyhovuje. Každá budova má kompletnú kuchyňu a tím kuchárov, ktorý pripravuje raňajky a obedy päťkrát do týždňa.

Navyše, ak niekomu nevyhovuje denná ponuka, dovážajú jedlo aj z okolitých reštaurácií. Každé poschodie ponúka veľký výber zákuskov a občerstvenia, ako sú oriešky, čipsy, jogurty, sušienky, ovocie, samozrejme, káva a všetky možné studené nápoje. Čo sa týka dopravy, Netflix platí zamestnancom Uber kedykoľvek ho potrebujú alebo malé súkromné autobusy, ktoré cestujú do rôznych častí Los Angeles.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 69024 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Najobľúbenejšia výhoda na práci v Netflixe
  • Ako dokáže Ester pozerať seriály ešte predtým, ako vyjdú
  • Názor na CEO spoločnosti Reeda Hastingsa
  • Ako vníma Zaklínača
  • Seriály, ktoré odporúča
  • Či sa môže zúčastniť komparzu
  • Platy v Netflixe
Domov
Zdieľať
Diskusia