Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. septembra 2019, 6:05
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Zlodeji ukradli iPhony za vyše 300-tisíc dolárov. Apple však s nimi vypiekol

TECH IPHONE KRÁDEŽ
Uložiť Uložené

Telefóny Apple ľahko zablokuje, nikomu tak nepôjdu aktivovať.

Apple už budúci týždeň čaká predstavenie nových iPhonov, jeho austrálska pobočka ale musí riešiť úplne iné problémy. V utorok sa totiž šesť ľudí vlámalo do oficiálneho Apple Store v Perthe pomocou kladív, ktorými rozbili sklenené výplne. 

Gizmodo odkazuje na už vymazaný post polície, podľa ktorého sa zamerali na iPhony a zobrali si so sebou zariadenia za 300-tisíc dolárov

Krádež im vyšla až na druhý pokus v inom obchode. Do prvého sa síce cez sklá vlámali, ale v činnosti ich uprostred noci vyrušil prechádzajúci taxík. 

Ukradnuté smartfóny nikomu fungovať nebudú. Apple totiž disponuje zoznamom ich sériových čísel a bez problémov ich nadiaľku zablokuje. Keďže sú ale naďalej zabalené v originálnych fóliách, zlodeji sa ich môžu pokúsiť predať. 

Odporúčané
Koľko reálne stojí výroba nového iPhonu? 1 249-dolárový mobil má diely za 453 dolárov, zvyšok je marža Koľko reálne stojí výroba nového iPhonu? 1 249-dolárový mobil má diely za 453 dolárov, zvyšok je marža 29. augusta 2019, 11:38

Gizmodo odkazuje aj na niekoľko iných podobných krádeží, napríklad ozbrojenú lúpež v Paríži z roku 2013, kedy škoda dosiahla až 1,3 milióna dolárov. Z Francúzska je aj prípad spred troch rokov, kedy muž síce nekradol, no rozhodol sa vystavené telefónu porozbíjať veľkou oceľovou guľou.

Domov
Zdieľať
Diskusia