Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je sponzorovaný obash spoločnosti 365.bank.
31. októbra 2019, 9:32
Čas čítania 0:00
Sponzorovaný obsah

Nečakaj na revolúciu v školstve. Toto sú technológie, ktoré ti pomôžu naučiť sa niečo nové

TECH
Uložiť Uložené

Kvalitné vzdelanie nemusí byť vždy otázkou prestížnej školy a peňazí. Získať nové poznatky môžeš kdekoľvek.

Najlepšou inšpiráciou k tomu, aby si si rozšíril obzor sú ľudia, ktorí na sebe neprestávajú pracovať. Ženie ich najmä neutíchajúca zvedavosť a neboja sa pritom využívať nové technológie. Mnoho z nich pritom môžeš zadarmo vyskúšať aj ty. Vybrali sme 5 inovatívnych nástrojov, ktoré ti dajú niečo hodnotné.  

Nečakaj na revolúciu v školstve. Toto sú technológie, ktoré ti pomôžu naučiť sa niečo nové
Zdroj: pexels

1. Nauč sa cudzí jazyk pomocou appky v telefóne 

Existuje veľa spôsobov rýchleho učenia jazykov. Tie najpopulárnejšie z nich si môžeš vyskúšať aj priamo vo svojom telefóne.  V aplikácií Duolingo je množstvo lekcii úplne zadarmo a na to, aby si sa začal učiť, sa ani nemusíš registrovať. Postupne budeš prechádzať rôznymi úrovňami, v ktorých priraďuješ cudzie slovo k obrázku, opakuješ nahrávku alebo prekladáš zadaný text. Je na tebe, ako rýchlo budeš postupovať, dôležité je zvoliť si tempo, pri ktorom ťa učenie neprestane baviť. Aplikáciu môžeš používať ako v počítači, tak vo svojom telefóne. 

2. Spoznaj hviezdy 

Nie je nič veľkolepejšie, ako súhvezdia a planéty na ktoré dovidíš počas jasnej noci. Názvy niektorých z nich, ako Kasiopeja či Veľký voz sú ti určite dobre známe, no vedel by si určiť v dobrých podmienkach ich polohu? Pomôže ti k tomu aplikácia Sky map, ktorá spolupracuje s fotoaparátom telefónu namiereného na nočnú oblohu. Ukáže ti názov objektov a súhvezdí v objektíve. Za chvíľu sa ti tak dostanú do pamäti nielen tie najznámejšie prírodné úkazy. 

Nečakaj na revolúciu v školstve. Toto sú technológie, ktoré ti pomôžu naučiť sa niečo nové
Zdroj: unsplash

3. Mobilná aplikácia ťa naučí hospodáriť s peniazmi

365. bank sa od klasických bánk v mnohom odlišuje. Táto mobilná banka je úplne zadarmo, účet si môžeš založiť cez appku od 16 rokov a jej používanie zvládneš ihneď, bez toho, aby si musel navštíviť kamennú pobočku. Dokonca ak si v nej založíš teraz účet a niekomu známemu ju odporučíš, dostaneš po 10 eur ty, aj tvoji kamaráti. Výhodou je aj to, že poskytuje bežné služby, za aké by si v klasickej banke musel platiť a naučí ťa sporiť.

Syslenie bude peniaze sporiť za teba. Aplikácia začne tvoje platby kartou zaokrúhľovať na sumu 1, 5 prípadne 10 eur a rozdiel bude posielať na tvoj sysliaci účet. Prípadne ti ušetrí

prebytočné centy zo všetkých pohybov na účte a tvoj zostatok zostane pekne okrúhly. Tie sa ti začnú úročiť a ty tak budeš môcť bez väčšieho úsilia nasysliť vytúženú sumu.  

Nečakaj na revolúciu v školstve. Toto sú technológie, ktoré ti pomôžu naučiť sa niečo nové
Zdroj: 365 banka

4. Nápady hodné šírenia

Presne tak znie slogan prednášok TED. Či už si na stránke TED alebo v mobilnej aplikácii,  nájdeš videá s množstvom pútavých rečníkov. Nemenej široký je aj záber tém. Kategórii, z ktorých si môžeš vybrať je viac než 30: od dizajnu, technológii, po zdravie a osobný rozvoj. Okrem toho nájdeš na TED-e aj blogy či podcast.

Nečakaj na revolúciu v školstve. Toto sú technológie, ktoré ti pomôžu naučiť sa niečo nové

5. Zorientuj sa v knihách

Knihy sú stále najrozšírenejším médiom na učenie sa. Problém však nastáva vtedy, keď chceš nájsť tie najlepšie zdroje v mori titulov. Orientovať sa v nich ti umožní aplikácia Goodreads, ktorej obsah tvorí viac než 40 miliónov používateľov. Tí píšu knihám recenzie, odporúčania a môžu sa s tebou dokonca spriateliť  a skvelú knihu ti osobne odporučiť . 

Domov
Zdieľať
Diskusia