Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. septembra 2019, 21:14
Čas čítania 0:00
Peter Hlavička

Za požiarmi v Amazonskom pralese stojí aj módny priemysel

Za požiarmi v Amazonskom pralese stojí aj módny priemysel
Zdroj: @amazonwatch/Instagram
MÓDA POŽIAR
Uložiť Uložené

Svoj kúskok viny nesú mnohé odvetvia priemyslu, bez ujmy neobišla ani móda.

Dôvodov, prečo sa na svete deje čoraz viac prírodných katastrof, je množstvo, a problém požiarov v Amazonskom pralese postupne odkrýva svojich vinníkov. Ako prví tak boli obvinení chovatelia dobytka, potom všetci poľnohospodári a následnej aj ľudia, ktorí ťažia zlato

Samotný problém však nemôžeme hádzať len na obyvateľov Brazílie, ale skôr na svetové korporácie, ktoré tamojších podnikateľov nútia k výrubom lesov. 

Odporúčané
Požiare v Amazonskom pralese nie sú len o hovädzom mäse a vegánstve. Aj používanie smartfónu ničí pralesy Požiare v Amazonskom pralese nie sú len o hovädzom mäse a vegánstve. Aj používanie smartfónu ničí pralesy 2. septembra 2019, 9:10

Podľa Rachel Cernansky z časopisu Vogue je jedným z vinníkov aj módny priemysel, najmä výrobcovia obuvi. Ako už totiž bolo známe od začiatku, tamojší chovatelia zvyknú kvôli svojmu dobytku vypaľovať alebo vyrubovať lesy.

Za vysokým dopytom koží z ich fariem však stoja aj mnohé luxusné firmy z Európy, ktoré tak nepriamo zapríčinili túto katastrofu. Podľa Rachel sa totiž viaceré luxusné značky tvária, že ich topánky sú vyrobené z kože "Made in Italy", no pritom ju kvôli nižším nákladom importujú práve z Brazílie. 

Za požiarmi v amazonských pralesoch stojí aj módny priemysel
Za požiarmi v amazonských pralesoch stojí aj módny priemysel Zdroj: @HousingWorksThriftShops/Flickr
Domov
Zdieľať
Diskusia