Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. septembra 2019, 17:45
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Víťazstvo v súťaži o najlepšiu slovenskú sériu fotografií získala volebná noc prezidentky Čaputovej

ZAUJÍMAVOSTI ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Jozef Jakubčo dokázal svojimi fotografiami presvedčiť medzinárodnú porotu plnú odborníkov.

Dnes sme sa dozvedeli meno víťaza 8. ročníka súťaže Slovak Press Photo, ktorým sa stal Jozef Jakubčo z denníka SME. Podarilo sa mu presvedčiť medzinárodnú porotu, pričom jeho snímky zaznamenávali volebnú noc prezidentky Zuzany Čaputovej.

„Páčila sa nám celá séria. Bola to dlhá diskusia, boli tam viacerí kandidáti z tej istej témy. Nie je to ľahké rozhodovať, keď porovnávame jablká a pomaranče," konštatoval slovensko-kanadský fotograf Joe Klamar (AFP), predseda päťčlennej medzinárodnej poroty. 

Odporúčané
Fotí odsúdencov a čudákov, ich odlúčenie aj samotu. O väzňoch a babe z lesa sme sa porozprávali s fotografkou Lenou Jakubčákovou Fotí odsúdencov a čudákov, ich odlúčenie aj samotu. O väzňoch a babe z lesa sme sa porozprávali s fotografkou Lenou Jakubčákovou 26. augusta 2019, 14:25

Riaditeľka súťaže informovala, že v aktuálnom roku dominovali fotografie mapujúce sociálne problémy, otázky chudoby a sociálneho vylúčenia doma i v okolitých krajinách. Obzvlášť veľa bolo snímok z prezidentských volieb a ďalších udalostí súvisiacich s vyšetrovaním vraždy Jána Kuciaka a prípadov korupcie na slovenskej scéne.

Celkovo bolo hodnotených 2 250 snímok od 189 fotografov v desiatich kategóriách. Okrem absolútneho víťaza Jozefa Jakubča boli ocenení aj ďalší. Ceny si všetci preberú už 3. októbra v Zrkadlovej sále Primaciálneho paláca v Bratislave. Práce všetkých finalistov budú vystavené v Dome umenia. 

Domov
Zdieľať
Diskusia