Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. augusta 2019, 18:59
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Pred a po CGI: 30 obrázkov, ktoré odhaľujú pravú tvár Avengers: Endgame a ako to vyzeralo na natáčaní

Pred a po CGI: 30 obrázkov, ktoré odhaľujú pravú tvár Avengers: Endgame a ako to vyzeralo na natáčaní
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY AVENGERS: ENDGAME POČÍTAČOVÉ TRIKY (CGI, VFX, VIZUÁLNE EFEKTY)
Uložiť Uložené

Drax na CGI nepriateľa útočil s takou zbesilosťou, že jeho obeť musel podopierať pracovník v zelenom kostýme.

Lietajúca Captain Marvel, prvé zdvihnutie Mjolniru Capom, príchod Avengers na záverečný boj, rozzúrený Drax bodajúci mech či Valkyrie na lietajúcom koňovi. Natáčanie spomínaných a ďalších mnohých scén nájdeš v nasledujúcom videu a taktiež v nižšie priloženej galérii s desiatkami fotiek zobrazujúcimi zábery pred a po úprave počítačovými efektami.

Niektoré zo scén pôsobia skutočne neuveriteľne a laik si dokáže iba ťažko predstaviť, koľko práce si daná úprava vyžadovala. Podľa Čecha Pavla Kacerleho, ktorý pracoval pre Marvel, však nie je v dnešnej dobe v tejto oblasti prakticky nič nemožné.

Odporúčané
Pavel Kacerle pracuje pre Marvel. V dome Roberta Downeyho Jr. cvičil kung-fu a na Asgarde pracoval 15 hodín denne (Rozhovor) Pavel Kacerle pracuje pre Marvel. V dome Roberta Downeyho Jr. cvičil kung-fu a na Asgarde pracoval 15 hodín denne (Rozhovor) 6. mája 2019, 14:49

Zažil som množstvo scén, kde sa hovorilo, že sa nebude vedieť, ako to technicky vyriešime, ale pracujú na tom skutočne profesionálne tímy a ešte som sa nedostal do fázy, kedy sme klientovi museli povedať, že určitú vec nevieme vyriešiť. To sa mi nestalo pri žiadnom filme, každá tá scéna vždy našla nejaké riešenie,“ povedal pre náš portál. Viac sa o Avengers: Endgame dočítaš v nasledujúcom vlákne. Ďalšie gif obrázky nájdeš tu.

Domov
Zdieľať
Diskusia