Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
30. augusta 2019, 14:16
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Zombie komédia z Japonska využíva šialené dejové zvraty. Zarobila už tisícnásobok rozpočtu a na Rottenoch má 100%

Zombie komédia z Japonska využíva šialené dejové zvraty. Zarobila už tisícnásobok rozpočtu a na Rottenoch má 100%
Zdroj: Enbu Seminar
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Nízkorozpočtová snímka One Cut of the Dead je hitom nielen doma, ale aj v zahraničí.

S tematikou zombies sa ako diváci stretávame už dlhé roky, a to nielen na plátnach kín či vo vodách televízie, ale aj vo viacerých žánrových smeroch. No a výnimkou nie sú ani zombie komédie, ktoré tentokrát doplní aj chválená japonská snímka s názvom One Cut of the Dead. Tá na domácej pôde premiérovala ešte v roku 2017, no zvyšku sveta sa predstavuje oficiálnym trailerom až teraz.

Čo sa samotného príbehu týka, ten sa sústredí na malý filmový štáb, ktorý natáča nízkorozpočtový zombie horor v opustenej fabrike, kde japonská armáda kedysi experimentovala s mŕtvymi. Netrvá však dlho a herci aj filmári sa začnú meniť na skutočných živých mŕtvych, pričom režisér perfekcionista odmieta natáčanie prerušiť. Pre dokonalý záber je totiž ochotný urobiť a obetovať čokoľvek. Možno je ale všetko inak.

Ako prezrádza varovanie na začiatku ukážky, One Cut of the Dead je vraj najlepšou zombie komédiou od čias Shaun of the Dead, pričom trailer odhaľuje aj niekoľko prekvapení. Tvorcovia tak jeho sledovanie odporúčajú len na vlastnú zodpovednosť. Podľa záberov vyššie sa však zdá, že by mohlo ísť o poriadne zábavnú a krvavú zombie blbosť, ktorá rozhodne stojí za pozretie.

Zombie komédia z Japonska využíva šialené dejové zvraty. Zarobila už tisícnásobok rozpočtu a na Rottenoch má 100%
Zdroj: Enbu Seminar

Dokazuje to aj hodnotenie na Rotten Tomatoes, ktoré si drží krásnych 100% s priemerným ratingom 8,72/10. Ešte zaujímavejšie pritom je, že One Cut of the Dead sa natočilo za 25 000 dolárov a iba v Japonsku dokázalo z pokladníc vydolovať vyše 28 miliónov. Z celosvetového hľadiska tak film zarobil viac ako tisícnásobok svojho rozpočtu, čo je mimoriadne pozoruhodné.

O scenár aj réžiu sa postaral Shinichiro Ueda a obsadenie vytvorili neznámi herci, ako Takayuki Hamatsu, Yuzuki Akiyama, Harumi Shuhama či Kazuaki Nagaya. One Cut of the Dead si budú môcť diváci v New Yorku a Los Angeles užiť už 13. septembra (září) 2019. Jednodňové premietanie vo vybraných kinách je potom naplánované na 17. septembra. K nám sa však táto zombie komédia takmer určite nedostane.

One Cut of the Dead
One Cut of the Dead Zdroj: Enbu Seminar
Domov
Zdieľať
Diskusia