Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. augusta 2019, 12:11
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Joaquin Phoenix schudol kvôli postave Jokera 24 kilogramov

Joaquin Phoenix schudol kvôli postave Jokera 24 kilogramov
Zdroj: Warner Bros. Pictures
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Hercov method acting je citeľný už z traileru.

V čom všetkom sa bude nový Joker odlišovať od svojich predchodcov? Okrem toho, že režisér snímku poňal svojským spôsobom ignorujúcim komiksové predlohy, pohľad do Jokerovho vnútra bude výnimočne detailný a temný. Ako nedávno informoval Movieweb, predstaviteľ známeho zločinca z Gothamu Joaquin Phoenix kvôli role Jokera schudol zhruba 23,5 kilogramov.

Zmenou však neprešiel iba Phoenix, ale celkové poňatie snímky, mierne zanedbávajúce akčnú časť komiksových filmov. „Skutočne to vzniklo z tejto myšlienky: Čo keby ste spracovali komiksový film odlišným spôsobom?,“ položil si otázku režisér Todd Phillips. Ako tvrdí, nový Joker je hĺbkovou charakterovou štúdiou. Preto vo filme nemáme očakávať žiadnych lietajúcich hrdinov či padajúce budovy.

Phoenixa postava Jokera poriadne vtiahla a potvrdil, že práve prerod hlavného hrdinu (respektíve zloducha) ho zaujal viac, než celkový príbeh snímky. Charakter Arthura je však podľa neho natoľko komplexný, že ani on sám nepreskúmal všetky jeho časti. „Niektoré oblasti (Jokerovej) postavy sú pre mňa úprimne stále nejasné, ale som s tým v poriadku,“ prehlásil Phoenix s dodatkom, že isté otázky si budú musieť diváci počas sledovania filmu zodpovedať sami.

Režisér Phillips svoju víziu Jokera prirovnal k mnohým verziám Shakespeara, ktoré sme doposiaľ videli. „Práve to je na týchto postavách tak zábavné. Komiksy sú v podstate naším Shakespearom, a tak, ako existuje množstvo verzií Hamleta a Macbetha, bolo za posledných 25 či 30 rokov vytvorených 4 alebo 5 verzií Jokera. Tak prečo neurobiť ďalšiu, ktorá je úplne odlišná?,“ položil rečnícku otázku režisér.

Domov
Zdieľať
Diskusia