Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. augusta 2019, 11:19
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Švajčiarsko sa chce do roku 2050 stať klimaticky neutrálnou krajinou

ZAUJÍMAVOSTI KLIMATICKÁ ZMENA ŠVAJČIARSKO
Uložiť Uložené

Švajčiarska vláda sa v tomto smere rozhodla nasledovať príklad Británie, Švédska či Francúzska.

Švajčiarsko sa nedávno na základe vedeckých záverov zverejnených komisiou klimatických expertov z OSN rozhodlo, že sa do roku 2050 stane klimaticky neutrálnou krajinou

Švajčiarsko plánuje do roku 2050 znížiť svoje čisté emisie uhlíka na nulu, čím splní medzinárodne dohodnutý cieľ obmedzenia globálneho otepľovania na maximálne navýšenie 1,5 °C oproti predindustriálnemu obdobiu,“ píše vo svojom stanovisku vláda.

Odporúčané
Klimatológ: Čoskoro budú na Slovensku tornáda, dnešná horúčava je spôsobená globálnym otepľovaním Klimatológ: Čoskoro budú na Slovensku tornáda, dnešná horúčava je spôsobená globálnym otepľovaním 13. júna 2019, 15:17

Ako spomína Swissinfo, rovnaký cieľ do svojej právnej úpravy zakomponovali aj štáty, ako Británia, Francúzsko či Švédsko. Predpokladá sa, že Nemecko sa k menovaným krajinám pridá v priebehu tohto roku.

Švajčiarsko je výrazne ovplyvnené zmenou klímy, teploty v krajine stúpajú v porovnaní so svetovým priemerom dvakrát rýchlejšie,“ odôvodňuje ďalej svoje rozhodnutie vláda. 

Podľa najnovších výskumov môže globálne otepľovanie navýšené o 1,5 °C viesť k vážnym zmenám v ekosystémoch, a preto sa musí nulová emisná bilancia dosiahnuť čím skôr.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Switzerland Tourism (@myswitzerland),

Domov
Zdieľať
Diskusia