Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. augusta 2019, 18:26
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Nenávistná spoločnosť spravila z Arthura nemilosrdného Jokera. Nový trailer je prísľubom najlepšieho filmu tohto roka

Nenávistná spoločnosť spravila z Arthura nemilosrdného Jokera. Nový trailer je prísľubom najlepšieho filmu tohto roka
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY JOKER MIMO DCEU
Uložiť Uložené

Joaquin Phoenix predstavuje celkom iného Jokera, než na akého sme zvyknutí.

Joaquin Phoenix najprv váhal, no nakoniec rolu Jokera prijal. DCEU sa ignoruje a Todd Phillips (Hangover trilógia) natočí sondu do súčasnej spoločnosti a zameria sa na sociálnu stránku Jokerovho príbehu. Ako sa z neho stane psychicky narušený človek, koho za to môžeme viniť a ako to odzrkadľuje našu spoločnosť a nás samých?

Pôjde o originálny príbeh. Nečakaj teda žiadne spracovanie komiksov. A pravdepodobne by si nemal čakať ani veľa postáv z DC univerza. Uvidíš však Zazie Beetz, Roberta De Nira a ďalších. Phoenix založil Jokerov smiech na pacoentoch s patologickou chorobou, kvôli ktorej nedokáže jedinec kontrolovať svoje výbuchy smiechu. „Sledoval som videá ľudí trpiacich patologickým smiechom, a teda neurologickou poruchou, ktorá u jedincov spôsobuje nekontrolovateľný smiech,“ povedal Phoenix.

Joaquin zvolil cestu tzv. method actingu a počas natáčania vystúpil zo svojej postavy iba zriedka. Spomínal na to aj jeho herecký kolega Marc Maron.

Príliš som sa s ním nerozprával, keďže bol takmer vždy ponorený do úlohy Jokera. Preto som si povedal, že ho nebudem obťažovať. A je to v poriadku. Metódy ľudí predsa musíte rešpektovať,“ prehlásil Maron.

Odporúčané
Najpamätnejšie fotografie v histórii National Geographic Najpamätnejšie fotografie v histórii National Geographic 27. decembra 2013, 12:52

Za réžiou Jokera stojí už vyššie spomínaný Todd Phillips (The Hangover, War Dogs), ktorý sa spoločne so Scottom Silverom (The Fighter, 8 Mile) postaral aj o scenár. Okrem Marona, Phoenixa a De Nira si vo filme zahrá tiež Zazie BeetzBrett CullenFrances Conroy či Shea Whigham a jeho premiéra je u nás naplánovaná na 3. októbra (říjen) 2019. Pre ďalšie informácie klikaj sem.

Domov
Zdieľať
Diskusia