Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. augusta 2019, 16:27
Čas čítania 0:00
Alexandra Murajdová

Aktivistka Greta Thunberg dorazila do New Yorku po tom, čo sa 15 dní plavila cez Atlantik

ZAUJÍMAVOSTI GRETA THUNBERGOVÁ
Uložiť Uložené

Túto formu zvolila namiesto párhodinového letu preto, že je ekologickejšia.

Greta Thunberg dnes skoro ráno dala na svojich sociálnych sieťach vedieť, že vidí svetlá mesta, čo znamenalo, že pred sebou má už posledné kilometre. Pôvodne mala Švédka zakotviť v jej cieli už v utorok, ale zdržalo ju rozbúrené more blízko Nového Škótska. Z Veľkej Británie vyrazila 14. augusta a do Spojených štátov sa plavila viac než dva týždne. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Greta Thunberg (@gretathunberg),

Svoju výpravu absolvovala na jachte, ktorú nazvala Malizia II preto, aby jej cesta mala čo najmenší vplyv na životné prostredie. Jej tím sa podľa CCN vyjadril, že vďaka solárnym panelom či podvodným turbínam, ktoré im vyrábajú elektrinu, je cesta bez emisií. Aj keď, ako sme ti už hovorili, sa názory niektorých odborníkov s týmto vyjadrením rozchádzajú.

Do New Yorku prišla za účelom ekologického samitu OSN, na ktorý ju pozvali a konať sa bude 23. septembra. Odtiaľ sa má vlakom presunúť do Čile, kde sa koná ďalšia konferencia.

Celú svoju cestu, pokroky, no rovnako problémy Greta pridávala na svoje sociálne siete. Ak ťa jej cesta zaujala, určite si pozri fotky. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Greta Thunberg (@gretathunberg),

16-ročná aktivistka, ktorá deň čo deň naberá na popularite inšpirovala tisícky študentov. Stala sa tak vedúcou osobnosťou mládežníckych aktivistov o ktorých si mohol počuť napríklad v spojení s týždennými štrajkmi študentov. Zapojilo sa do nich viac než 100 miest celého sveta, ako aj Bratislava.

Domov
Zdieľať
Diskusia