Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. augusta 2019, 12:59
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Donald Trump odmietol diskutovať o horiacom Amazonskom pralese, potom sa vyhlásil za ochrancu životného prostredia

ZAUJÍMAVOSTI DONALD TRUMP
Uložiť Uložené

Americký prezident nikdy neprestáva prekvapovať.

Vzťah Donalda Trumpa k životnému prostrediu či klimatickým zmenám nie je veľmi pozitívny. Najnovšie o tom svet presvedčil v pondelok na summite G7, stretnutí lídrov siedmich najrozvinutejších ekonomík sveta, keď sa odmietol zúčastniť stretnutia práve o klimatických zmenách a životnom prostredí, upozornil The Hill.


Hlavnou témou tohto stretnutia, na ktorom sa zúčastnili všetci ostatní lídri, bol z pochopiteľných dôvodov aj požiar Amazonského pralesa. Na stretnutí sa lídri dohodli na poskytnutí finančnej pomoci vo výške 22 miliónov dolárov, avšak Brazília už peniaze stihla pred pár hodinami odmietnuť.


Donald Trump sa aj napriek svojej neprítomnosti na stretnutí onedlho postavil pred novinárov a hrdo sa vyhlásil za environmentalistu a ochranu životného prostredia. Reagoval tak na otázku, či je stále skeptický voči klimatickým zmenám. „Som environmentalista, množstvo ľudí tomu nerozumie,“ uviedol.


„Myslím si, že o životnom prostredí viem viac ako väčšina ľudí,“ vyhlásil Trump. „Chcem čistý vzduch, čistú vodu a chcem bohatú krajinu,“ pokračoval so slovami, že práve tieto veci momentálne Američania úspešne získavajú. Svoju odpoveď zakončil tým, že by sa Američania mali starať o neuveriteľnú krajinu, ktorú vlastnými silami vybudovali.


Trumpa by sa však dalo len ťažko zaradiť medzi ochrancov životného prostredia. V minulosti viackrát vyhlásil, že klimatické zmeny podľa neho neexistujú a naznačoval, či ich náhodou nevymyslela Čína ako boj proti USA. Okrem toho nechal zrušiť viaceré regulácie na ochranu prírody, ktoré zaviedla predchádzajúca vláda.

Domov
Zdieľať
Diskusia