Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. augusta 2019, 8:14
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Mladíci hrajúci Dotu 2 vyhrali 15 miliónov dolárov. Vďaka nim padol ďalší rekord

TECH
Uložiť Uložené

Celkové prize money prekonali hranicu 34 miliónov dolárov a pravdepodobne padol tiež divácky rekord na Twitchi.

Už niet pochýb o tom, že elektornické športy a gamingové turnaje majú vo svete svoje pevné miesto. Nedeľné finále v hre Dota 2 totiž prekonalo hneď niekoľko rekordov. 

Oficiálny Twitch stream z čínskeho Šanghaja sledovalo viac než 1,96 milióna divákov. Štatistiky navyše podľa webu Dexerto.com porátali iba divákov mimo samotnej Číny, kde je najväčšia streamovacia platforma miestnou vládou blokovaná rovnako ako napríklad Google, Facebook či Instagram. 

Je teda pravdepodobné, že Dota prekonala predchádzajúcich 2,33 miliónov divákov sledujúcich svetové finále vo Fortnite.

Neodškriepiteľné prvenstvo sa však nepochybne týka celkovej odmeny pre víťazný tím OG. Pätica mladíkov si odniesla neuveriteľných 15,6 miliónov dolárov

OG tento globálny turnaj vyhrali už vlani, tento rok sa ale na prize-money okrem sponzorov vyzbierali aj samotní hráči Doty 2 všade po svete prostredníctvom nákupu Battle Passov. 18 tímov si tak mohlo rozdeliť vyše 34 miliónov dolárov. 

Odporúčané
Mladého hráča Fortnite prekvapili daňováci. Z výhry 50-tisíc dolárov mu zostalo iba 28 percent Mladého hráča Fortnite prekvapili daňováci. Z výhry 50-tisíc dolárov mu zostalo iba 28 percent 20. augusta 2019, 9:41

Dota 2 v tomto smere e-sportom absolútne dominuje. Profíci ovládajúci známy titul od Valve obsadili v rebríčku najbohatších hráčov počítačových hier rovno prvých 12. miest. Kyle Giersdorf hrajúci Fortnite je až trinásty a prvý hráč CS-ka dokonca až päťdesiaty.

Domov
Zdieľať
Diskusia