Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. augusta 2019, 14:14
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Organizácia, ktorú spoluzakladal Leonardo DiCaprio, darovala 5 miliónov dolárov na záchranu Amazonského pralesa

ZAUJÍMAVOSTI POŽIAR
Uložiť Uložené

Plamene sa nedarí skrotiť.

Za posledné dni sme vydali hneď niekoľko článkov o požiaroch v Južnej Amerike či na Sibíri. Situácia je vážna a plamene sa nedarí zastaviť. Hrozí ekologická katastrofa nevídaných rozmerov. Situáciu sleduje celý svet a niektorí začali konať. Slávny herec Leonardo DiCaprio nie je výnimka, na boj proti ohňom v Južnej Amerike prispel prostredníctvom organizácie čiastkou 5 000 000 dolárov, informuje CNN. Organizáciu herec založil s filantropmi Laurenom Powellom Jobsom a Brianom Shethom.

Odporúčané
Štve ťa, že horí Amazonský prales? Prestaň jesť mäso Štve ťa, že horí Amazonský prales? Prestaň jesť mäso 24. augusta 2019, 10:21

„Pľúca sveta“ horia nepretržite už niekoľko týždňov, na vine je predovšetkým odlesňovanie, ktoré za brazílskeho prezidenta Jaira Bolsonara nabralo na sile. On však vinu odmieta a obviňuje charitatívne a neziskové organizácie, vraj účelovo zapaľujú pralesy.

Hercova organizácia, ktorej je spoluzakladateľom, Earth Alliance sa rozhodla venovať niekoľko miliónov na hasenie požiarov. Peniaze poputujú do piatich miestnych organizácií, ktoré sa problému naplno venujú – Instituto Associacao Floresta Protegida (Kayapo), Coordination of the Indigenous Organizations of the Brazilian Amazon (COIAB), Instituto Kabu (Kayapo), Instituto Raoni (Kayapo) a Instituto Socioambiental (ISA). 

Odporúčané
Klimatológ: Požiare v Amazonskom pralese a na Sibíri ovplyvnia aj klímu na Slovensku a urýchlia globálne otepľovanie (Rozhovor) Klimatológ: Požiare v Amazonskom pralese a na Sibíri ovplyvnia aj klímu na Slovensku a urýchlia globálne otepľovanie (Rozhovor) 25. augusta 2019, 18:16

Herec navyše komunikuje aj cez sociálne siete. Za posledné dni pridal dve fotografie. V jednej ľuďom dáva „návod“, čo majú robiť, ak chcú prispieť na boj proti ohňu a v druhej ďakoval hasičom, ktorí neúnavne pracujú na záchrane Amazonského pralesa.

„Skutočnými hrdinami sú, samozrejme, hasiči. Pracujú často iba s mačetami, vysávačmi lístia a hasiacimi prístrojmi... Mali by sme sa im všetci klaňať za to, čo robia a za také peniaze – cigarety si musia baliť do obyčajného papiera na písanie,“ píše v statuse.

Domov
Zdieľať
Diskusia