Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. augusta 2019, 11:33
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Legendárne Metro 2033 dostane filmovú podobu. Na všetko dohliadne autor Dmitry Glukhovsky

Legendárne Metro 2033 dostane filmovú podobu. Na všetko dohliadne autor Dmitry Glukhovsky
Zdroj: 4A Games/THQ
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Autor bude na filme pracovať ako kreatívny producent.

Meno Dmitry Glukhovsky sa navždy zapísalo do sŕdc miliónov fanúšikov sci-fi a post-apokalyptických príbehov. So svojimi príbehmi Metro 2033, Metro 2034 a Metro 2035 vytvoril celosvetovú komunitu od milovníkov kníh až po vášnivých hráčov. Herné spracovanie prvého titulu vyšlo už v roku 2010 a spustilo lavínu post-apokalyptických hier.


Glukhovsky odvtedy dostal desiatky ponúk od mnohých filmových spoločností, ktoré chceli knihy adaptovať na strieborné plátno, lenže autor neustále odmietal. Dnes však vieme, že napokon na jednu ponuku kývol, upozornilo Variety.

Legendárne Metro 2033 dostane filmovú podobu. Na všetko dohliadne autor Dmitry Glukhovsky
Zdroj: Gazprom Media

Ruský holding Gazprom Media sa v spolupráci s niekoľkými menšími spoločnosťami dohodol s Glukhovskym a už v roku 2022 sa môžeme tešiť na obrovskú filmovú premiéru. Natáčanie by malo začať budúci rok, avšak na mená režiséra či hercov si budeme musieť počkať. Zástupcovia Gazpro Media sa z dohody vytešujú, pretože podľa vlastných slov považujú sériu Metro za jednu z najdôležitejších vo svojej oblasti.


Dmitry Glukhovsky preto súhlasil, že sa na filme bude podieľať aj on. Prijal miesto kreatívneho producenta, aby sa uistil, že snímka bude spracovaná presne podľa jeho predstáv. Gazprom Media zároveň fanúšikom sľubuje šou, aká tu ešte nebola. Spoločnými silami plánujú vytvoriť najväčšiu reklamnú kampaň, akú kedy urobili.

Domov
Zdieľať
Diskusia