Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. augusta 2019, 10:44
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Ambiciózny Mandalorian zo sveta Star Wars dostal prvý trailer. Disney+ odhaľuje svoje najočakávanejšie seriály a filmy

Ambiciózny Mandalorian zo sveta Star Wars dostal prvý trailer. Disney+ odhaľuje svoje najočakávanejšie seriály a filmy
Zdroj: Disney/Lucasfilm
FILMY A SERIÁLY THE MANDALORIAN
Uložiť Uložené

Z D23 Expo dorazilo množstvo noviniek.

Ak aj ty patríš k fanúšikom Star Wars, tak si sa už možno tiež nevedel dočkať tohto víkendu, ktorý patrí v prvom rade Disney a udalosti D23 Expo. Už nejakú dobu bolo totiž jasné, že štúdio práve tu predstaví trailer pre svoj prvý očakávaný hraný seriál zo sveta Star Wars, a to konkrétne The Mandalorian.

Spoločne s vytúženou ukážkou však dorazilo aj množstvo noviniek nielen ohľadom streamovacej stanice Disney+, ktoré si dnes zhrnieme hneď v niekoľkých rôznych článkoch. Začnime teda svetom obľúbenej preďalekej galaxie a spomínanými zábermi zo seriálu The Mandalorian.

Príbeh sa bude odohrávať 5 rokov po páde Impéria (po Return of the Jedi) a ešte pred vznikom The First Order, pričom jeho hlavným hrdinom sa stane záhadný a osamelý pištoľník (Pedro Pascal) z planéty Mandalore, ktorého budeme sledovať na jeho dobrodružstve vo vzdialenejších kútoch galaxie, ďaleko od autority Novej republiky. A hoci v priloženej ukážke nepadne takmer jediné slovo, vyzerá fantasticky.

K Pascalovi sa pripojí napríklad aj Gina Carano s postavou menom Kara Dune. Tá je bývalou členkou rebelských shock-trooperov, no a ako sa nechala počuť jej predstaviteľka, Kara bude samotárkou s problémom začleniť sa späť do spoločnosti. Ďalším dôležitým hráčom seriálu však bude aj Grief Marga (Carl Weathers), líder skupiny lovcov odmien. Marga by si mal najať Mandaloriana, aby mu priniesol jeden cenný produkt.

Príbeh drsných a obávaných pištoľníkov ožíva v prvom traileri Star Wars seriálu The Mandalorian
Príbeh drsných a obávaných pištoľníkov ožíva v prvom traileri Star Wars seriálu The Mandalorian Zdroj: Disney/Lucasfilm

Scenár ku všetkým 10 epizódam napísal Jon Favreau (Iron Man, The Jungle Book), ktorý na projekt dohliada aj ako showrunner. Čo sa samotnej réžie týka, za ňou stoja Dave Filoni (Star Wars: The Clone Wars), Deborah Chow (Jessica Jones), Rick Famuyiwa (Dope), Bryce Dallas Howard (Solemates) aj Taika Waititi (Thor: Ragnarok). Okrem spomínaných hercov si zahrá aj Giancarlo Esposito, Nick Nolte, Emily Shallow, Werner Herzog či Omid Abtahi.

Odporúčané
RECENZIA: 3. séria Mandaloriana RECENZIA: 3. séria Mandaloriana 20. apríla 2023, 13:00

Rozpočet prvej série sa údajne vyšplhal na krásnych 100 miliónov dolárov, čo by malo zaručiť dobre vyzerajúcu a dostatočne kvalitnú akčnú jazdu. Podľa Favreaua by sme sa navyše mali dočkať temnejšej stránky Star Wars. Hudobnú stránku zastreší talentovaný Ludwig Göransson (Black Panther, Creed) a prvá séria The Mandalorian si svoju premiéru odbije 12. novembra (listopad) 2019, a to v deň spustenia streamovacej služby Disney+.

Samozrejme, zverejnené boli aj plagáty spoločne s niekoľkými ďalšími obrázkami

Pri Star Wars však ešte chvíľku zostaneme. Disney totiž konečne oficiálne potvrdilo, že sa Ewan McGregor skutočne objaví ako Obi-Wan Kenobi vo vlastnom seriáli na Disney+. Prezidentka Lucasfilmu Kathleen Kennedy dokonca prezradila, že scenár je už hotový a natáčanie by malo začať niekedy budúci rok. Príbeh sa bude odohrávať 8 rokov po udalostiach z Epizódy III.

Odporúčané
Prvý klip k novému albumu Love Letters od Metronomy Prvý klip k novému albumu Love Letters od Metronomy 23. decembra 2013, 19:01

Ako už bolo naznačené vyššie, Disney na D23 odhalilo viacero informácií aj noviniek z rôznych žánrových kútov, ktorými sa dnes budeme zaoberať. Do jedného takého patrí aj projekt s názvom The World According to Jeff Goldblum. Ide o seriál s hercom Jeffom Goldblumom, ktorý v ňom bude preberať a objavovať svoje obľúbené témy.

Svetlo sveta už dokonca uzrel aj oficiálny trailer, ktorý naznačuje, že by vôbec nemuselo ísť o stratu času. Predsa len, Goldblum je sympaťák schopný zabaviť aj prilákať nemalé divácke publikum. A The World According to Jeff Goldblum bude najmä o zábave a objavovaní. Prvú sériu vytvorí 12 epizód a na Disney+ si ju budeš môcť pozrieť od 12. novembra 2019.

Pri nových ukážkach ešte zostaneme, pretože štúdio myšiaka sa pochválilo aj prvými zábermi z originálneho sviatočného filmu Noelle s Annou Kendrick a Billom Haderom v hlavných úlohách. Ten sa mal pôvodne objaviť v kinách, no keďže Disney plánovalo premiéru na obdobie novembra, kedy štartuje aj streamovacia platforma Disney+, zástupcovia sa rozhodli, že Noelle odpremiéruje priamo v domácnostiach.

Odporúčané
3. séria Mandaloriana je zatiaľ najlepšia zo všetkých. Seriál sa nám mení pred očami na niečo oveľa zaujímavejšie 3. séria Mandaloriana je zatiaľ najlepšia zo všetkých. Seriál sa nám mení pred očami na niečo oveľa zaujímavejšie 16. marca 2023, 13:00

Anna Kendrick si v snímke zahrá Santovu dcéru, ktorá musí prevziať rodinný podnik po tom, čo jej brat (Hader) odmietne prebrať štafetu. O scenár aj réžiu sa postaral Marc Lawrence (Two Weeks Notice) a z hercov sa ďalej objaví napríklad Billy Eichner či Shirley MacLaine. Samozrejme, aj v tomto prípade je premiéra naplánovaná na 12. novembra 2019.

Popri všakovakých filmoch a seriáloch si však na Disney+ prídu na svoje aj fanúšikovia dokumentárnych projektov. Konkrétne One Day at Disney ti predstaví mužov a ženy, ktorí stoja za tvorbou tých najobľúbenejších príbehov Disney.

Každá z epizód sa pritom zameria na jednu výnimočnú osobu a priblíži ti jej fascinujúcu prácu. V 52 častiach (s dĺžkou 4 až 7 minút) tak spoznáš napríklad členov zábavných parkov, štábov či animátorov z Pixaru. One Day at Disney si budeš môcť vychutnať 3. decembra (prosinec) 2019.

Po viacerých ukážkach sa však musíme povenovať aj niekoľkým menším novinkám, ako napríklad oznámeniu hraného seriálu Ms. Marvel. Ten sa zameria na moslimku menom Kamala Khan, ktorej idolom je Captain Marvel (preto aj tá podobnosť mien). Kamala môže vďaka svojim schopnostiam roztiahnuť telo do takmer akéhokoľvek tvaru či veľkosti.

Scenáristkou a showrunnerkou projektu bude Bisha K. Ali (Sex Education, Four Weddings and a Funeral). Viac informácií momentálne nemáme, no môžeme predpokladať, že Marvel Studios si zo streamovacej platformy Disney+ spraví akési testovacie miestečko pre nových hrdinov, ktorí by sa neskôr pokojne mohli objaviť na veľkom plátne po boku ďalších superhrdinov z MCU.

Ambiciózny Mandalorian zo sveta Star Wars dostal prvý trailer. Disney+ odhaľuje svoje najočakávanejšie seriály a filmy
Zdroj: Marvel

A máme tu aj nejakých priaznivcov Lizzie McGuire s tvárou Hilary Duff? Pokiaľ áno, tak vedz, že Disney oznámilo jej návrat pod vedením pôvodnej tvorkyne Terri Minsky, ktorá si opäť zopakuje pozíciu showrunnerky. Lizzie McGuire sa vysielala na Disney Channel v rokoch 2001 až 2004 a získala si pozornosť mnohých divákov. Nie je preto prekvapením, že Disney ohlásilo comeback. Počet epizód ani dátum premiéry zatiaľ nepoznáme.

Odporúčané
Mandalorian a Boba Fett tyranizujú galaxiu v traileri na 3. sériu Mandaloriana. Disney ukázalo aj finálny trailer na Andora Mandalorian a Boba Fett tyranizujú galaxiu v traileri na 3. sériu Mandaloriana. Disney ukázalo aj finálny trailer na Andora 11. septembra 2022, 13:30

No a na samotný záver článku sme si po všetkých tých oznámeniach nechali jedno zrušenie. Žiaľ, štúdio Disney na D23 oznámilo, že chystanej adaptácii knižnej série Book of Enchantment od Sereny Valentino, ktorá bola vo výrobe takmer rok, vystaví stopku. Zrušenie malo prísť kvôli obavám z temnejšieho tónu a kreatívneho smeru. A to dokonca aj po úpravách scenára.

Book of Enchantment sa sústredí na rôznych slávnych záporákov z diel Disney, ako napríklad Beast z Krásky a zvieraťa, Ursula z Malej morskej víly či Maleficent. A hoci projekt oficiálne nikdy nedostal zelenú, produkcia bola v plnom prúde, pričom s premiérou sa počítalo na obdobie mája (květen) 2020.

Ambiciózny Mandalorian zo sveta Star Wars dostal prvý trailer. Disney+ odhaľuje svoje najočakávanejšie seriály a filmy
Zdroj: Disney
Domov
Zdieľať
Diskusia