Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. augusta 2019, 14:15
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Na rapovom koncerte zahynulo 5 mladých ľudí, desiatky utrpeli zranenia. Napriek panike pokračovalo vystúpenie ďalej

HUDBA
Uložiť Uložené

Hudobná udalosť v Alžírsku mala tragický koniec, keď organizátori nezvládli paniku, počas ktorej zahynulo 5 ľudí a veľa ďalších utrpelo zranenia.

Na rapovom vystúpení v Alžírsku včera zahynulo 5 mladých ľudí a desiatky ďalších sa zranili, informuje BBC. Jeden z reportérov prítomných priamo na mieste konštatoval, že už od začiatku to vyzeralo tak, že sa niečo stane. Organizátori pravdepodobne neodhadli kapacitu priestoru, kvôli čomu návštevníci nemali dostatok životného priestoru.

Panika vypukla počas show rapera Soolkinga a ľudia mali možnosť celý priebeh sledovať aj vďaka živému prenosu lokálnej televízie. Príčiny zatiaľ nie sú známe, chaos a snahu ľudí dostať sa do bezpečia neprežilo 5 fanúšikov – traja muži a dve ženy. Ďalších 21 sa zranilo a museli byť hospitalizovaní v najbližšej nemocnici. 

Organizátori ani interpret sa k udalosti zatiaľ nevyjadrili, ide však o dôležité ponaučenie pre všetkých účastníkov hudobných akcií. Aj bezpečné správanie sa pod pódiom je neodmysliteľnou súčasťou a z pohľadu organizátorov je nevyhnutné nastaviť maximálnu kapacitu tak, aby bola adekvátna k veľkosti priestorov. 

Odporúčané
Organizátori mi za mosh pit prestrihli pásku, tvrdí návštevník Pohody 2019. Ide o nebezpečný trend alebo nevinnú zábavu? Organizátori mi za mosh pit prestrihli pásku, tvrdí návštevník Pohody 2019. Ide o nebezpečný trend alebo nevinnú zábavu? 1. augusta 2019, 17:50
Domov
Zdieľať
Diskusia