Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. augusta 2019, 19:44
Čas čítania 0:00
Richard Balog

Bratislavský byt, ktorého tvorca sa nebál experimentovať. Výsledkom je nekompromisné bývanie s čistými líniami

Bratislavský byt, ktorého tvorca sa nebál experimentovať. Výsledkom je nekompromisné bývanie s čistými líniami
Zdroj: Tomáš Manina & Marek Baláž (Postprodukcia)
KULTÚRA
Uložiť Uložené

Staré Mesto nám odkrýva nehnuteľnosť, do ktorej sa ihneď zamiluješ a pritom nemusíš byť ani striktným fanúšikom jednoduchosti.

V roku 2013, kedy sme sa v rámci webu začali bližšie venovať taktiež architektúre sme ani len netušili, koľko zaujímavých nehnuteľností ukrýva naše hlavné mesto. Presvedčíme sa o tom aj dnes, keďže aspoň skrz fotografie budeme mať možnosť vstúpiť do interiéru v nadstavbe bytového domu, ktorý svojim vzhľadom dostane každého. 

Konkrétne pritom ide o veľkometrážne bývanie na Vazovovej ulici, ktorého tvorca, architekt Martin Fleischmann sa nebal experimentovať po rôznych stránkach. 200 metrov štvorcových obytnej plochy dostalo novú tvár s logickým usporiadaním priestorov a nadčasovým dizajnom. 

Jednoduchosť a čistosť línií je azda najvýstížnejšou charakteristikou daného bývania, ktoré v sebe ukážkovo miesi funkčnosť a využiteľnosť s krásou. Moderné útočisko neponúka len otvorenosť či systematické prepojenie dennej a nočnej zóny, ale taktiež terasu s ďalšími 50 metrami štvorcovými priestoru, kde majiteľ nájde kľud a môže si vychutnávať filmy na plátne z pohodlia vírivky.  

Adresa: Vazovova ulica, Bratislava - Staré Mesto 

Autori: Ing. arch. Martin Fleischmann 

Podlažná plocha: 200 metrov štvorcových 

Terasa: 50 metrov štvorcových 

Návrh & realizácia: 2018-2019 / 2019 

Domov
Zdieľať
Diskusia