Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je sponzorovaný spoločnosťouMi-Store.sk
23. augusta 2019, 16:11
Čas čítania 0:00
Sponzorovaný obsah

Štedrá výbava, dizajn vlajkovej lode, ale rozumná cena. Xiaomi Mi A3 je nablýskaný budget smartfón s čistým Androidom

TECH XIAOMI
Uložiť Uložené

Xiaomi Mi A3 sa chystá ovládnuť trh budget smartfónov.

Veľká časť ľudí nepotrebuje najnovšiu vlajkovú loď spomedzi smartfónov. Aj preto patril medzi najobľúbenejšie kúsky posledného roku Xiaomi Mi A2, ktorý však postupom času upadal do zabudnutia. Čínska značka preto vytiahla novinku s názvom Mi A3 so slušnou výbavou, aj keď ani tentokrát sa mobil nemohol zaobísť bez kompromisov. Inak by sa nemohol predávať za mimoriadne priaznivú cenu 249 €.


Užívatelia sa pritom nebudú môcť sťažovať na nedostatočnú výbavu. Už na prvý pohľad nás zaujal dizajn, ktorý stavil na charakteristickú slzu ako výrez v hornej časti displeja, kde nájdeš objektív prednej kamery.

Štedrá výbava, dizajn vlajkovej lode, ale rozumná cena. Xiaomi Mi A3 je nablýskaný budget smartfón aj pre tých náročnejších
Štedrá výbava, dizajn vlajkovej lode, ale rozumná cena. Xiaomi Mi A3 je nablýskaný budget smartfón aj pre tých náročnejších Zdroj: Xiaomi

Mi A3 chce ľudí prilákať najmä na čistú verziu Androidu bez nadstavby MIUI. Štandardná nadstavba čínskej značky patrí na trhu medzi tie vydarenejšie, avšak Mi A3 bude vďaka programu Android One neustále dostávať aktualizácie. Vždy, keď sa bude softvér posúvať dopredu, zakrátko ho získaš aj ty.


Štandardná verzia obsahuje 4 GB RAM a 64 GB pamäť, ktorú vieš rozšíriť o microSD kartu na všetky svoje multimediálne súbory. Tieto parametre bude energiou zásobovať batéria s veľmi štedrou kapacitou 4030 mAh, vďaka čomu sa pohodlne prehupneš cez jeden celý deň na jedno nabitie a šťava ti možno dôjde až niekedy na obed.

Odporúčané
Xiaomi predstavuje novú vlajkovú loď s optikou Leica. Xiaomi 14 prináša o 32 % lepší výkon a výrazne nižšiu spotrebu energie Xiaomi predstavuje novú vlajkovú loď s optikou Leica. Xiaomi 14 prináša o 32 % lepší výkon a výrazne nižšiu spotrebu energie 15. marca 2024, 12:00

Zamrzí však absencia technológie NFC, čo v praxi znamená, že službu Google Pay, a teda platenie mobilom, využívať nebudeš môcť. Zatiaľ je však stále v plienkach, tak ti možno až tak chýbať nebude.

Štedrá výbava, dizajn vlajkovej lode, ale rozumná cena. Xiaomi Mi A3 je nablýskaný budget smartfón aj pre tých náročnejších
Štedrá výbava, dizajn vlajkovej lode, ale rozumná cena. Xiaomi Mi A3 je nablýskaný budget smartfón aj pre tých náročnejších Zdroj: Xiaomi


Najdôležitejším prvkom smartfónu je zrejme displej. V tomto prípade muselo Xiaomi urobiť menší kompromis, keď Mi A3 zredukovalo uhlopriečku z Full HD na rozlíšenie 1560x720 HD+. Na prvý pohľad si možno zmenu ani nevšimneš, ale niektorým užívateľom by 6,088-placový Super AMOLED displej mohol padnúť do oka. Pod povrchom zabezpečuje chod zariadenia vynovený procesor Qualcomm Snapdragon 665 a náročnejšie hry si budeš môcť zahrať vďaka grafickému čipu Adreno 610.


Na zadnej strane mobilu nájdeš pýchu celého smartfónu. Mi A3 sa spolieha na trojitý fotoaparát s rozlíšením 48, 8 a 2 MPx, ktorý parádne dotvára moderný dizajn zariadenia. O nič horšie na tom nie je ani predná kamera s rozlíšením 32 MPx a umelou inteligenciou, takže ak rád komunikuješ so svojou rodinou či priateľmi aj prostredníctvom videa, Mi A3 ťa nezradí.


Konkurencia na trhoch so smartfónmi neustále narastá, a preto si Xiaomi zaslúži obdiv za to, akú výbavu dokáže natlačiť do svojich výrobkov bez toho, aby vystrelilo ceny do výšin.

Odporúčané
TOP 10 tipov na tech darčeky od 30 eur, s ktorými vybavíš vianočný darček pre frajera, rodičov aj súrodencov TOP 10 tipov na tech darčeky od 30 eur, s ktorými vybavíš vianočný darček pre frajera, rodičov aj súrodencov 15. decembra 2023, 9:00

Ak sa práve obzeráš po novom mobile aj ty a neplánuješ s ním začínať kariéru profesionálneho tvorcu videí, ale nechceš sa obávať ani toho, aby sa ti mobil v priebehu pár mesiacov spomalil, Xiaomi Mi A3 za 249 € vyzerá ako skvelá voľba. O to viac, že v ňom chod zabezpečuje čistý Android. A v prípade, že si potrpíš na farebný dizajn, k dispozícii máš nielen modrú, ale aj bielu a šedú verziu.

Nemal by si pritom dlho váhať, pretože na Mi-Store.sk momentálne spustili akciu, vďaka ktorej ti k novému Xiaomi Mi A3 rovno v objednávke pribalia aj fitness náramok Mi Band 3 úplne zadarmo. 

Domov
Zdieľať
Diskusia