Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. augusta 2019, 14:28
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Raperova tlmočníčka posunkovej reči ovládla celú šou. Ľuďom počas koncertu svojimi pohybmi vyrazila dych

HUDBA
Uložiť Uložené

Video, zachytávajúce jej pohyby a rýchlu gestikuláciu posunkovej reči sa okamžite stalo virálnym.

Legendárny americký raper Twista, ktorý bol kedysi držiteľom svetového rekordu za najrýchlejší rap, zapísaný aj v Guinnessovej knihe, mal prednedávnom koncert v meste Charlotte v americkom štáte New York. Počas neho sa však stala najväčšou hviezdou jeho osobná tlmočníčka posunkovej reči pre nepočujúcich. Informuje o tom stanica NBC.

Ak sa zamýšľaš nad tým, prečo takíto tlmočníci vystupujú popri interpretoch na hudobných koncertoch, mal by si vedieť, že ide o pomerne bežnú vec, a to aj pri divadelných vystúpeniach. Veľmi známeho experta na posunkovú reč má aj napríklad Travis Scott, ktorý sa preslávil najmä vďaka vtipným tanečným krokom a gestám v rámci raperovej šou. 

Počas vyššie spomínaného Twistovho koncertu sa tlmočníčke menom Amber Galloway Gallego podarilo doslova ovládnuť celú šou. V istom momente, keď raper predvádzal jeho povestný double time flow, podišiel k Amber, ktorá svojimi pohybmi a rýchlou gestikuláciou posunkovej reči vyrazila dych takmer celému publiku.

Na svojom oficiálnom Twitteri neskôr Twista publikoval záznam s fenomenálnou Amberinou interpretáciou raperovej skladby s popisom: „Je to skutočná MVP, ktorá so mnou dokáže držať krok.“ Video sa okamžite stalo virálnym a získalo si množstvo pozitívnych reakcií na adresu talentovanej tlmočníčky.

Amber nie je v tomto priemysle žiadnym nováčikom. Svoje posunkové zdatnosti využíva aj počas vystúpení interpretov ako Lady Gaga, The Black Keys či Cher. V roku 2013 sa preslávila vďaka koncertu Kendricka Lamara a o rok neskôr o nej časopis Vibe napísal, že je Jay-Z v hip-hopovej znakovej reči.

Amber sa vďaka svojej popularite snaží pomôcť všetkým nepočujúcim či inak zdravotne postihnutým ľuďom, aby sa im ľahšie začleňovalo najmä v umeleckom priemysle. Samotná tlmočníčka má pritom tiež problém so sluchom. Myslí si, že aj ľudia ako ona by mali mať právo chodiť na koncerty a baviť sa.

Domov
Zdieľať
Diskusia