Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. augusta 2019, 19:05
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Ľudia používajúci veľa emoji vraj majú viac sexu

TECH EMOJI
Uložiť Uložené

Ak smajlíky vynecháš, šanca je len trojpercentná. Dáta zozbierala americká zoznamka.

Lifestylový portál Vice informoval o dvoch štúdiách, podľa ktorých majú ľudia používajúci smajlíky a emojis bohatší sexuálny život

Prvý dotazník sa zameral na nezadaných vo veku 18 až 94 rokov - 87 % heterosexuálov, 10 % homosexuálov a 3 %, ktoré sa identifikujú ako "bi".

Prekvapivo, viac než tretina z opýtaných nikdy takéto špeciálne znaky a veselé obrázky nepoužíva, no skupiny, ktoré ich do správ pridávajú zriedka alebo pravidelne, neboli príliš menšie. Približne 6 % zas odoslanie minimálne jedného emoji ku každému riadku považuje za povinnosť.

Zoznamka Match sa neskôr menšej vzorky spýtala, ako prebiehalo ich posledné rande, ak sa teda na vôbec nejaké dostali.

Ukázalo sa, že bez jediného smajlíka dostali svoj cieľ von len tri percentá používateľov. Oživenie konverzácie prispelo aj k pravdepodobnosti ďalších stretnutí a hlavne, ľudia ktorí o sebe tvrdia, že emojis používajú "často", hlásili väčší počet rande aj následné úspechy v sexuálnej oblasti. Väčšia bola aj štatistika stretnutí, ktoré sa následne preklopili do vzťahu.  

Emoji v konverzáciách teda podľa štúdie pomáhajú zvýšiť pravdepodobnosť rande, bozkávania aj sexu, čo môže súvisieť s tým, že umožňujú lepšie vyjadriť kontext komunikácie. Možno tiež naznačia, že používateľ nie je nudný suchár, schopný len jednoslovných odpovedí. 

Domov
Zdieľať
Diskusia