Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. augusta 2019, 8:43
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Bolt na Slovensku spúšťa službu na rozvoz jedla

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Známy dopravca v Bratislave rozširuje svoju paletu služieb.

Estónska prepravná platforma Bolt, predtým známa ako Taxify, sa na Slovensku rozhodla rozšíriť svoje služby. Okrem dopravovania ľudí totiž v hlavnom meste spúšťa službu na donášku jedla. Bolt Food však nie je žiadnou novinkou a v niektorých krajinách už dávno funguje. 

Na oficiálnej stránke uvádzajú, že hľadajú manažérov, ktorí by s miestnymi gastro podnikmi a reštauráciami v Bratislave nadviazali spoluprácu. Ich jedlá sa potom budú rozvážať priamo k zákazníkom domov. Na webe tiež zverejnili otvorené pracovné pozície na kuriéra.

Podobný koncept využíva niekoľko rokov aj konkurenčný Uber s názvom Uber Eats, ktorý v susednej Prahe funguje už od minulého roku. Ak by si chcel Bolt Food využívať, musíš si stiahnuť samostatnú aplikáciu. Cez klasickú appku Bolt sa totiž donáška objednať nedá.

Službu dokonca aktuálne spúšťajú aj v Taline, kde sa nachádza aj ústredie spoločnosti. V estónskom hlavnom meste budú navyše na začiatku rozvozy jedla zadarmo. Zostáva len dúfať, že podobný postup čaká aj Bratislavu.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Bolt Design (@boltdesigners),

„Jedným z najlepších príkladov je náš efektívny spôsob fungovania. Cestujúcim ponúkame najlepšie ceny a vodičom najnižšie poplatky. To nám umožnilo rásť rýchlejšie a s menšími vynaloženými prostriedkami než akejkoľvek inej ride-hailingovej platforme na svete. Teraz chceme tento spôsob myslenia priniesť do rozvozu jedla,“ tvrdí Bolt v tlačovej správe.

„V kombinácii s našou technológiou a stovkami tisíc vodičov plánujeme vybudovať tú najlepšiu službu na rozvoz jedla pre milióny ľudí v Európe a Afrike, ktorí už našu aplikáciu využívajú denne,“ dodáva spoločnosť. Zatiaľ nie je presne stanovené, kedy u nás službu oficiálne spustia, no predpokladáme, že novinku budeš môcť využívať už v dohľadnej dobe.

Domov
Zdieľať
Diskusia