Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. augusta 2019, 20:10
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Hustý dym z obrovského požiaru Amazonského pralesa zahalil Sao Paulo do tmy priamo uprostred dňa

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Prírodná katastrofa nevídaných rozmerov.

S ohňom nebojuje len Sibír, ale aj Amazonské pralesy. V oboch prípadoch je situácia kritická. A to nie len pre ľudí bývajúcich v širšom okolí, ale aj pre planétu. Ak sa nepodarí požiare zlikvidovať včas, hrozí ekologická katastrofa nevídaných rozmerov.

Odporúčané
Amazonský prales horí už niekoľko týždňov. Krajina vyhlásila mimoriadny stav Amazonský prales horí už niekoľko týždňov. Krajina vyhlásila mimoriadny stav 21. augusta 2019, 9:28

Miera odlesňovania pralesa je na úplnom vrchole od začiatku vládnutia brazílskeho prezidenta Jainra Bolsonara. Požiare, ktoré sa vymkli spod kontroly, sú len čerešničkou na torte. Za necelý týždeň ich zaznamenali približne 9 500, od minulého roka sa tak počet zvýšil o 84 %.

V utorok zahalil čierny dym niekoľko veľkých brazílskych miest vrátane Sao Paula. Ľuďom sa stále ťažšie dýcha, na sociálnych sieťach sa objavili desiatky fotografií.

Domov
Zdieľať
Diskusia