Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. augusta 2019, 17:23
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Leonardo DiCaprio odmietal plameňometom upaľovať náckov a vrahov v bláznivom Vtedy v Hollywoode

Leonardo DiCaprio odmietal plameňometom upaľovať náckov a vrahov v bláznivom Vtedy v Hollywoode
Zdroj: Sony Pictures
FILMY A SERIÁLY ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD
Uložiť Uložené

Štáb musel Lea dlho presviedčať, že nikomu nehrozí nebezpečenstvo.

Článok obsahuje spoilery zo snímky Once Upon a Time in Hollywood!

Ak si už videl najnovšiu tarantinovku Vtedy v Hollywoode, tak veľmi dobre vieš, že jednou z mnohých pamätných scén filmu bol aj záver s Rickom Daltonom (Leonardo DiCaprio), v ktorom westernová herecká hviezda upálila plameňometom členku Mansonovho kultu Susan Atkins (Mikey Madison).

Ako sme sa dozvedeli v kinosálach, Rick mal túto pekelnú zbraň vo svojom vlastníctve od čias natáčania vojnového filmu The 14 Fists of McCluskey, kde jeho postava upálila zaživa skupinku nacistov. A hoci sa Leonardo mohol zdať na plátne s plameňometom mimoriadne sebavedomý, v skutočnosti tomu bolo tak trochu inak, čo v nedávnom rozhovore pre HuffPo potvrdil aj koordinátor kaskadérov Robert Alonzo.

Odporúčané
Najlepšie česko-slovenské hip-hop albumy za rok 2013 Najlepšie česko-slovenské hip-hop albumy za rok 2013 7. januára 2014, 18:30

Alonzo uviedol, že Leo bol z používania plameňometu a pálenia ľudí vystrašený. A keďže koordinátor kaskadérov mal s podobnými kúskami bohaté a dlhoročné skúsenosti, snažil sa DiCapriove obavy zmierniť tým, že sa sám zapálil. Chcel tak hercovi ukázať, že nikto pri natáčaní nepríde k úrazu.

Keď som pracoval na filme Tropic Thunder, Nick Nolte ma zapálil plameňometom. Leo však v tomto prípade zapáli približne osem ľudí, ktorých vôbec nepozná, pričom po nich ešte prechádza plameňom nejakých sedem či osem sekúnd. A to je psychologicky náročné,“ prezradil Alonzo.

Odporúčané
Nádherné sklenené sochy smrtiacich vírusov Nádherné sklenené sochy smrtiacich vírusov 24. decembra 2013, 3:02

Chcelo to síce istú dávku presviedčania, no Leo sa nakoniec cítil dostatočne pohodlne na to, aby sa dokázal držať svojej postavy a natočiť konkrétne scény s plameňometom. Alonzo si po ukážke samovznietenia dokonca vyslúžil od oscarového herca a všetkých zúčastnených potlesk. Nakoniec, bol to práve tento okamih, ktorý DiCapria presvedčil, že všetko bude v poriadku.

Domov
Zdieľať
Diskusia