Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. augusta 2019, 21:45
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Po výbuchu v Rusku vypadli senzory monitorujúce radiáciu

ZAUJÍMAVOSTI RUSKO
Uložiť Uložené

Hovorca Kremľa v tom však nevidí problém.

Po explózii rakety pri Severodvinsku, kedy vybuchol aj malý jadrový reaktor, vypadli v Rusku senzory patriace do organizácie (The Comprehensive Nuclear-Test-Ban Treaty Organisation) moniturujúcej radiáciu s ohľadom na to, či štáty dodržiavajú zmluvy o zákaze jadrových skúšok. Podľa Independent sa tak malo stať len 2 dni po explózii.

Nové zistenie vrhá na ruské úrady podozrenie z manipulácie, ale hovorca za Kremeľ Dmitry Peskov tvrdí, že zodpovedné orgány konali správne. Oficiálnym dôvodom pre výpadok majú byť komunikačné a sieťové problémy.

Odporúčané
V Rusku minulý týždeň vybuchol malý jadrový reaktor. Explózia zvýšila mieru radiácie a zabila piatich ľudí V Rusku minulý týždeň vybuchol malý jadrový reaktor. Explózia zvýšila mieru radiácie a zabila piatich ľudí 13. augusta 2019, 13:17

Následky celej udalosti sú vzhľadom na množstvo informácií z Ruska zatiaľ neisté. 16-násobne vyššia nameraná radiácia v mieste výbuchu bola však ruským ministerstvom obrany označená za normálnu.

Z nedávnych informácií vieme, že do neďalekej nemocnice boli po výbuchu prevezení traja rádioaktívni pacienti. Jeden z doktorov pre The Moscow Times prehlásil, že ich o skutočnom stave pacientov nikto neinformoval.

Odporúčané
Likvidátor Černobyľu: Strážil som zakázanú zónu okolo reaktora, zlodejov sme tam mohli aj strieľať (Rozhovor) Likvidátor Černobyľu: Strážil som zakázanú zónu okolo reaktora, zlodejov sme tam mohli aj strieľať (Rozhovor) 5. júna 2019, 12:32
Domov
Zdieľať
Diskusia