Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. augusta 2019, 22:17
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Death Stranding ohuruje nádhernou grafikou, mindfuckovým príbehom a hollywoodskymi hercami. Skvelý trailer ťa pripraví na hru roka

Death Stranding ohuruje nádhernou grafikou, mindfuckovým príbehom a hollywoodskymi hercami. Skvelý trailer ťa pripraví na hru roka
Zdroj: Sony
TECH
Uložiť Uložené

Zrejme len časovo exkluzívna hra pre PS4 od Hidea Kojimy vyzerá priam božsky.

Odkedy Sony oznámila, že Hideo Kojima stihne Death Stranding ešte na tento november, v Kojima Productions začal crunch time. Vývojári sa pustili do práce horlivejšie než kedykoľvek predtým. Bez nadčasov by sa ten dátum vydania stihnúť nedal. Pri poslednom traileri nám Mads Mikkelsen povedal: „I’ll show you the real thing soon.“

A tak okamžite začali špekulácie o tom, že práve na Gamescome sa objaví konečne poriadne dlhý a reprezentatívny gameplay. Nuž, pár týždňov pred vydaním by sa to už aj patrilo. Avšak, ani teraz sme sa poriadneho gameplayu nedočkali. Bolo ho o čosi menej, vrátane lozenia po skalách, krátkeho náhľadu do inventára, močenie (áno, je to Kojimova hra) či camea Geoffa Keigleho.

Zároveň sme sa dozvedeli, že podobných cameo rol s Hideovými kamarátmi bude v hre oveľa viac. Okrem skvele vyzerajúceho gameplayu nás legendárny japonský vývojár obdaroval ďalšími dvomi scénkami predstavujúcimi postavami. 

Prvá sa venovala Mame v podaní Margaret Qualley. Jej dcéra sa narodila na „druhej strane“. Mama sa však vrátila do nášho sveta. So svojím dieťaťom ostáva spojená pupočnou šnúrou, a tak sa nemôže pohnúť z miesta v skutočnom svete, inak by jej dieťa neprežilo. Všetci však vieme, že Kojimovi sa oplatí dôverovať a platí to aj v tomto prípade. Kojima nám tak ukázal záblesk svojej geniality a predstavil dôležitú postavu s tragickým príbehom. 


V druhej scéne sme spoznali Deadmana. Tomu prepožičal tvár Guillermo del Toro, zatiaľ čo ho nahovoril Jesse Corti. Záhadná postava nám vo videu vysvetľuje, na čo slúžia dieťatká v kapsulách, odkiaľ vlastne pochádzajú a aký vzťah si s nimi budeme môcť budovať (čo tak trochu vidíme aj v gameplay videu). Na záver tu máme aj tretie video ešte z Comic-Conu.


Zdá sa, že nás Hideo so svojím tímom dokáže zabaviť na mnoho hodín, no podstatné bude, čo spraví s našimi mysľami. Roky pred vydaním oznámil, že vydá netradičnú hru, ktorou chce hráčov skutočne spájať. Hra oplýva množstvom originálnych konceptov, postavy hrajú hollywoodske herci (a dvom požičali tváre aj režiséri Guillermo del Toro a Nicolas Winding Refn) a zdá sa, že príbeh nás znova odpáli. 

V hre uvidíme Normana Reedusa, Leyu Seydoux, Guillerma del Tora, Troya Bakera (Sam z Uncharted 4 či Joel z TLoU), Madsa Mikkelsena, režiséra Nicolasa Windinga Refna (Drive), Margaret Qualley (uvidíme ju aj v najnovšej Tarantinovke), Lindsay Wagner či Tommie Earl Jenkinsa. Death Stranding vychádza exkluzívne pre PS4 s českými titulkami už 8. novembra. Zdá sa však, že sa neskôr dostane aj na PC. 

PS: Sony kúpilo Insomniac Games, tvorcov Ratcheta a Clanka, Resistance, Spyra, Sunset Overdrive a v neposlednom rade Spider-Mana pre PS4. Štúdio bude naďalej vytvárať hry výhradne pre systémy PlayStation.

Späť
Zdieľať
Diskusia