Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. augusta 2019, 14:52
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

George R. R. Martin: Game of Thrones mi uškodilo, sťažilo prácu na knihách a zničilo anonymný život

George R. R. Martin: Game of Thrones mi uškodilo, sťažilo prácu na knihách a zničilo anonymný život
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES
Uložiť Uložené

Autor ságy Piesne Ľadu a ohňa reflektuje na najväčší seriál všetkých čias, ktorý je založený na jeho knihách.

George R. R. Martin už 8 rokov dokončuje Winds of Winter, predposledný diel knižnej ságy Piesne ľadu a ohňa. To, čo ho malo v práci popohnať (seriál), ho naopak spomalilo. Prezrádza tak v rozhovore pre The Guardian.

Každý deň som si sadol a začať písať a aj keď som mal dobrý deň, cítil som sa príšerne, pretože som rozmýšľal v štýle: ´Bože, musím tú knihu dokončiť. Napísal som len 4 strany, pričom ich malo byť už 40.´

Nevieme síce, ako seriál mohol takto natiahnuť dokončenie knihy, obzvlášť, keď už s ním posledné roky nepomáhal (a bolo to cítiť). Či mu seriál v tomto ohľade skutočne uškodil, alebo za nedostatočne rýchly progres môže on sám, už nezistíme. 

Martin znova potvrdzuje, že záver seriálu ani odozva fanúšikov nebudú mať dosah na knižný koniec. Hovorí, že nemôže potešiť všetkých, a tak v prvom rade poteší seba a napíše koniec, ktorý mu bude vyhovovať. Ďalej prezrádza, že niektoré fanúšikovské teórie sú správne, zatiaľ čo množstvo z nich je úplne mimo. 

Odporúčané
Assassin’s Creed 4: Black Flag - najlepšia pirátska hra s prvkami assassínov? (Recenzia) Assassin’s Creed 4: Black Flag - najlepšia pirátska hra s prvkami assassínov? (Recenzia) 26. novembra 2013, 18:07

Okrem profesionálneho života ale spisovateľ hovorí aj o tom súkromnom. Seriál mu úplne zničil anonymitu. Dnes sa už nemôže vybrať do kníhkupectva ako kedysi. Len tak si sadnúť a na pár hodín listovať knihami, ktoré by si neskôr odnášal vo veľkých taškách. 

Spoznajú mi do 10 minút a následne je okolo mňa veľký dav. Veľa získate, no taktiež veľa stratíte. Nechcem ísť na párty, kde na selfie so mnou čaká nekonečný rad fanúšikov. Už to nie je zábava ako kedysi, teraz je to čiste práca. 

Domov
Zdieľať
Diskusia