Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. augusta 2019, 9:41
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Mladého hráča Fortnite prekvapili daňováci. Z výhry 50-tisíc dolárov mu zostalo iba 28 percent

TECH FORTNITE
Uložiť Uložené

Američan s poľskými koreňmi doplatil na to, že svoj podiel chceli daňové úrady z oboch krajín.

Griffin Spikoski je len 14-ročný profesionálny hráč Fortnite. Za svoj výkon na nedávnom Svetovom pohári v tejto mimoriadne populárnej multiplayerovke v štýle Battle Royale si spolu so spoluhráčom odniesli odmenu 100-tisíc dolárov, ktorú si rozdelili rovným dielom.

Odporcov Fortnite zrejme poriadne naštve fakt, že takúto sumu získali len za priemerné 35. miesto, no ako upozornil server Dexerto, nie všetko je také jednoduché, ako sa na prvý pohľad zdá. 

Griffin, známejší pod nickom Sceptic, uviedol, že mu z celkovej výhry zďaleka nezostala presná polovica. Namiesto 50 000 dolárov má na účte len 14-tisíc, teda menej než tretinu. Podľa svojich slov doplatil na to, že síce žije v USA, ale narodil sa v Poľsku a svoj podiel na jeho výhre v podobe daní si nárokujú obe krajiny. 

Odporúčané
Slovenský youtuber Halien skončil za mrežami. Za biznis s kokaínom a extázou mu hrozí až 15 rokov Slovenský youtuber Halien skončil za mrežami. Za biznis s kokaínom a extázou mu hrozí až 15 rokov 31. októbra 2023, 11:30

Samotného mladého hráča to možno príliš netrápi, keďže jeho Twitch a YouTube vďaka tejto mediálnej pozornosti získali desiatky tisíc nových subscriberov, no fanúšikovia by mali počítať s tým, že dane musia platiť aj veľké hviezdy v streamerskej a e-sports komunite. Navyše, nad niektorými bankovými účtami zrejme ešte držia pevnú ruku aj rodičia. 

Späť
Zdieľať
Diskusia