Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. augusta 2019, 22:28
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Instagram prichádza s funkciou, ktorá dokáže identifikovať fake news

TECH INSTAGRAM
Uložiť Uložené

Už žiadne hoaxy na Instagrame.

K Facebooku sa v boji proti dezinformáciám po novom pridáva aj najrýchlejšie rastúca sociálna sieť na svete Instagram. Aplikácia totiž spúšťa nástroj na označovanie všetkých nepravdivých informácií a hoaxov nachádzajúcich sa v rámci platformy. O novinke informuje portál Poynter.

Nová funkcia dokáže upozorniť skupinu kontrolórov tretej strany vždy po tom, čo používateľ nahlási nejakú fake news. Označíš ju skutočne jednoducho. Stačí kliknúť na ponuku s tromi bodkami, nachádzajúcu sa v pravom hornom rohu nad každým príspevkom, potom kliknúť na Nahlásiť, označiť ako Nevhodné a vybrať z ponuky Falošné informácie.

Ak daný príspevok kontrolóri skutočne vyhodnotia ako dezinformáciu, Instagram obsah jednoducho odstráni. K novinke sa vyjadril aj sám generálny riaditeľ siete Adam Mosseri. „Dezinformácie sú veľkým problémom, na ktorom vyriešení osobne trávim už nejakú dobu. Som však hrdý na to, že od dnešného dňa nás môžu samotní ľudia informovať o príspevkoch, ktoré nájdu na Instagrame a považujú ich za nepravdivé,“ tvrdí na Twitteri.

Odporúčané
Daniel má 26 rokov a pracuje ako traktorista. Na poli som stretol medveďa, v hlavnej sezóne sa dá zarobiť až 3 500 eur (ROZHOVOR) Daniel má 26 rokov a pracuje ako traktorista. Na poli som stretol medveďa, v hlavnej sezóne sa dá zarobiť až 3 500 eur (ROZHOVOR) 10. apríla 2024, 9:30

Novinka však zatiaľ ešte nie je na Slovensku dostupná. Doposiaľ bola uvedená na trh len v rámci Spojených štátov, no Instagram sľubuje, že koncom augusta by chcel funkcionalitu sprístupniť aj do všetkých ostatných regiónov.

Domov
Zdieľať
Diskusia