Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. augusta 2019, 11:32
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Slovenská firma údajne zakázala zamestnancom pohlavný styk. Všetky ostatné sexuálne praktiky sú však povolené

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Spoločnosť nechce, aby boli ohrozené firemné ciele.

Slovenská firma Roen Est, nachádzajúca sa v Novom Meste nad Váhom, mala poslať svojim zamestnancom skutočne bizarné oznámenie. V ňom sa totiž píše, že je zakázané mať pohlavný styk. Hoci to v liste nie je nijako špecifikované, no pravdepodobne ide o zákaz len v rámci pracoviska.

Na prípad upozornila satirická stránka Zomri, pôvodný príspevok však priniesla stránka Priznania Novomešťanov. Spoločnosť, zaoberajúca sa konštrukciou a výrobou výmenníkov tepla, v oznámení uvádza aj dôvod tohto veľmi zvláštneho zákazu. Na úseku Zberače – spájkovanie bol totiž zaznamenaný výrazný úbytok pracovníčok, ktoré kvôli otehotneniu neboli schopné pracovať.

Vedenie sa vraj chce vyhnúť nadbytočnej gravidite zamestnankýň a preto zakazuje pohlavný styk, ktorý by vraj ohrozil firemné ciele. Veľmi bizarné je aj doplnenie samotného zákazu, ktoré hovorí, že všetky ostatné sexuálne praktiky, ktoré nevedú k oplodneniu spájkovačiek, sú dovolené.

Nie je úplne jasné, či ide o skutočné nariadenie od vedenia spoločnosti alebo len nevinný žart, avšak príspevok si na sociálnej sieti okamžite získal tisíce reakcií a stovky komentárov, ktoré si z firmy uťahovali a ich zákaz sexu odsúdili.

Vtipné reakcie ľudí na seba nenechali dlho čakať: „Teraz neviem. Ak by moja žena pracovala v tejto firme bol by som rád, že sa to rieši na najvyšších miestach, alebo by som mal byť trochu znepokojený, čo sa tam v pracovnej dobe deje? Doma budú debaty,“ tvrdí jeden z komentujúcich.

Niektorým to však neprišlo príliš vtipné: „Myslím, že by to malo vyústiť do stíhania a mastnej pokuty, či už pre konkrétneho manažéra alebo firmu ako takú. Fakt, že si predstavovali, že majú právo svojim zamestnankyniam zakázať otehotnieť, je šokujúci a evidentne tu niekto potrebuje lekciu“, tvrdí Marek pod príspevkom.

Domov
Zdieľať
Diskusia