Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. augusta 2019, 11:13
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Slovenský traktorista sa druhýkrát narodil, keď na poli zaťal do funkčnej míny z 2. svetovej vojny

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Mínu zneškodnili pyrotechnici priamo na mieste, bola nestabilná a pri prevoze by mohla kedykoľvek vybuchnúť.

Poľnohospodársky pracovník v Nitrianskom kraji sa dnes druhýkrát narodil po tom, čo pri mechanickom obrábaní pôdy narazil na funkčnú mínu z 2. svetovej vojny. Zariadenie traktora podľa informácií polície poškodilo zapaľovací mechanizmus, a tak mal vodič ťažkého stroja obrovské šťastie, že nedošlo k explózii.

Aj samotní pyrotechnici po príchode na miesto konštatovali, že delostrelecká mína ruskej výroby bola po kontakte s traktorom príliš nebezpečná na to, aby ju prevážali. Zneškodnili ju preto odpalom priamo na poli v katastri obce Nová Vieska časť Hargaš, pričom potvrdili, že by jej výbuch dokázal bez problémov zničiť traktor. 

Profesionáli konštatujú, že traktorista mal skutočné šťastie. Zatiaľ nie je jasné, či by sa v tejto oblasti mohlo nachádzať viac takýchto vojenských pozostatkov. Polícia zverejnila aj videozáznam z odpalu míny pod dohľadom pyrotechnikov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia