Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. augusta 2019, 10:45
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Žena prežila pád z výšky 1,5 kilometra, neotvoril sa jej padák

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

30-ročná žena si zlomila chrbticu, aj napriek tomu je obrovským šťastím, že vôbec prežila.

30-ročná parašutistka prežila pád z výšky viac ako 1 500 metrov po tom, čo sa jej neotvoril hlavný a následne ani záložný padák. Podľa informácií 7NEWS.com si žena zlomila chrbticu, aj napriek tomu pád prežila a aktuálne sa zotavuje s niekoľkými zlomeninami vrátane poškodených stavcov. Jeden zo svedkov pádu Denis Dermes skonštatoval, že išlo o obrovský zázrak.

Rolu pravdepodobne zohral aj fakt, že pristála v zalesnenej oblasti, čo mohlo náraz zmierniť. Polícia zároveň potvrdila, že žena mala skúsenosti so zoskokmi, vďaka čomu vedela aspoň približne, čo má robiť. 

LADBible informuje aj o štatistikách spojených so zoskokmi. V minulom roku malo fatálne dôsledky až 13 zoskokov, čo sa môže zdať ako extrémne číslo, s prihliadnutím na skutočnosť, že za 12 mesiacov sa udeje viac ako 3,3 milióna zoskokov, je výsledné percento stále zhovievavé. 

Odporúčané
Ako je možné prežiť 85-metrový pád z vyhliadky UFO? Toto hovorí fyzika Ako je možné prežiť 85-metrový pád z vyhliadky UFO? Toto hovorí fyzika 28. mája 2019, 9:28
Domov
Zdieľať
Diskusia