Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. augusta 2019, 20:25
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Tento prístroj overí, či si fajčil marihuanu

ZAUJÍMAVOSTI MARIHUANA
Uložiť Uložené

Fúkať sa nebude už iba kvôli alkoholu.

Policajti sa budú môcť zrejme vďaka kanadskej spoločnosti SannTek radovať z prístroja, ktorý u jedincov dokáže požitie marihuany. Ako píše TechCrunch, šikovný prístroj s názvom SannTek 315 by mal z dychu jedinca overiť množstvo THC z posledných troch až štyroch hodín.

Týmto spôsobom by sa urýchlil proces overovania požitia drogy, ktorý je pri odbere krvi omnoho zdĺhavejší. Cena SannTek 315 sa odhaduje na 800 až $1000. CEO spoločnosti Noah Debrincant tvrdí, že chce touto novinkou dopomôcť policajtom získavať dôkazy rýchlejším a efektívnejším spôsobom.

Odporúčané
5 policajtov sme sa spýtali, ako môžeš zakročiť, keď ťa niekto okradne. Ako zase dopadneš, keď budeš kradnúť v obchode? 5 policajtov sme sa spýtali, ako môžeš zakročiť, keď ťa niekto okradne. Ako zase dopadneš, keď budeš kradnúť v obchode? 5. mája 2019, 16:05

Využitie by sa našlo najmä pri zásahu proti vodičom, ktorí majú po požití drogy znížené riadiace schopnosti motorového vozidla. Na spoluprácu s policajnými zložkami však musí najprv spomínaný pristroj schváliť Národná asociácia pre bezpečnosť v cestnej doprave (NHTSA – the National Highway Transportation Safety Association). Pokiaľ pôjde všetko podľa plánu, prístroj by sa mal najprv dostať na trh do Kanady a USA.

Domov
Zdieľať
Diskusia