Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. augusta 2019, 10:30
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Ruské lietadlo pristálo bez zapnutých motorov v kukuričnom poli. Na palube sa nachádzali stovky ľudí

ZAUJÍMAVOSTI LIETADLO RUSKO
Uložiť Uložené

23 zranených osôb okamžite hospitalizovali.

Len pred niekoľkými hodinami muselo v Rusku núdzovo pristáť lietadlo. Išlo o Airbus A321 spoločnosti Ural Airlines, ktorý tvrdo pristál v kukuričnom poli neďaleko letiska Žukovskij v Moskovskej oblasti krátko po vzlete. Na palube sa v tom čase nachádzalo 233 osôb, informuje o tom The Moscow Times.

Príčinou tvrdého pristátia mali byť vtáky, ktoré sa dostali do motorov len krátko po štarte. Zranených je 23 osôb vrátane deviatich detí vo veku od dvoch do deviatich rokov. Zranení boli okamžite prevezení do blízkych nemocníc. Jeden z motorov sa mal dokonca vznietiť, oheň sa však nedostal k pasažierom.

Na palube sa malo nachádzať 226 cestujúcich a sedem členov posádky. V čase tvrdého pristátia navyše nebol funkčný ani jeden motor. Keďže je vážne podozrenie z porušenia pravidiel v leteckej doprave, prípad bol prebratý Vyšetrovacím výborom Ruskej federácie (Sledkom).

Domov
Zdieľať
Diskusia