Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. augusta 2019, 21:21
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Z francúzskeho politika si uťahuje celý internet. Chcel sa pochváliť z horolezeckého výstupu, no išlo o podvod

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Nuž, s internetom si nerado zahrávať.

Známy francúzsky politik a bývalý francúzsky minister rozpočtu Éric Woerth najnovšie čelí poriadnemu výsmechu. Na svoj oficiálny Twitter totiž pridal fotografiu v horolezeckej výstroji, ako zdoláva na prvý pohľad poriadne strmú ľadovú stenu alpského štítu. Na tom by nebolo nič zvláštne, keby to celé nebolo jeden veľký podvod.

Šikovní a bystrookí followeri totiž okamžite zistili, odkiaľ fúka vietor. A to doslova. Išlo totiž len o otočenú fotografiu a politik v skutočnosti ležal na zemi. Nezabudol ani na detaily, a tak medzi ním a fotografom ešte umiestnil lano, aby to vyzeralo čo najdôveryhodnejšie. Nepodarilo sa mu však poraziť gravitáciu a ďalšie fyzikálne faktory.

Vďaka ním totiž niektoré detaily na fotke skutočne nesedia, a to napríklad zips na bunde, ktorý samozrejme nevisí tak, ako by mal, keby Woerth skutočne zdolával stenu štítu. Taktiež nesedí ani tieň či ľudia v rohu záberu, ktorí ako zázrakom kráčajú po strmej stene nohami. Všetkým tak okamžite docvaklo, že ide o podvrh a politik si urobil nesmiernu hanbu.

Do popisu fotografie navyše ešte uviedol, že ide o jeho nedávny výstup na štít Aiguille d'Argentiére (3 901 metrov nad morom) na masíve Mont Blancu. Internet mu to preto nedaroval a zo snímky sa automaticky stalo vtipné meme, šíriace sa ako vírus celým internetom.

Politikova fejková póza nenechala internetových komikov dlho čakať. Pod zmienenou fotkou na jeho Twitteri sa začali množiť všemožné humorné reakcie či upravené fotografie, v ktorých sa Woerth napríklad nachádza v rukách Homera Simpsona zo známej animovanej scénky, lezie na Veľký čínsky múr či sa dokonca podieľa na bitke o Berlín v roku 1945. Vybrali sme pre teba tie najlepšie.

Domov
Zdieľať
Diskusia