Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. augusta 2019, 7:30
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Každú hodinu zarobí táto rodina až 4 000 000 dolárov, za sekundu si pripíšu priemernú mzdu Slováka

ZAUJÍMAVOSTI FINANCIE NAJBOHATŠÍ ĽUDIA PENIAZE
Uložiť Uložené

Peniažky sa hrnú každú sekundu.

Jedna z najbohatších rodín sveta zarába každú minútu až 70 000 $, za deň to je približne 100 000 000. Waltonovci vlastnia napríklad sieť predajní Walmart Inc., no majú aj iné aktivity, vďaka ktorým neustále profitujú., napríklad banku Arvest Bank. Na to, ako je na tom rodina z hľadiska majetku, sa pozrela redakcia Bloombergu.

Každú hodinu zarobia vlastníci Walmartu až 4 000 000 $, za sekundu si pripíšu priemerný plat Slováka
Každú hodinu zarobia vlastníci Walmartu až 4 000 000 $, za sekundu si pripíšu priemerný plat Slováka Zdroj: www.flickr.com


Predajne založil v roku 1962 Sam Walton, prvá bola v meste Newport v Arkanase. Bol to skromný muž a výborný podnikateľ. Polovicu majetku firmy zdedili jeho štyria potomkovia a manželka. O rodine toho svet nevie veľa, strážia si totiž súkromie. Ich majetok naberá rok čo rok na objeme, má hodnotu približne 191 miliárd dolárov, minulý rok to bolo o 39 miliárd menej.

Odporúčané
Český miliardár: Nemám čas si užívať peniaze (Rozhovor) Český miliardár: Nemám čas si užívať peniaze (Rozhovor) 28. júla 2019, 19:21

V minulosti boli kritizovaní za to, že svojich zamestnancov dobre neplatia. Tí chodili pravidelne protestovať. Iróniou je, že heslo spoločnosti je „Ušetrite peniaze, žite lepšie“. Po tlaku verejnosti nakoniec obchodný reťazec zapracoval na odmení zamestnancov.

Domov
Zdieľať
Diskusia