Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. augusta 2019, 16:05
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Disney údajne zrušilo takmer 300 plánovaných filmov Foxu vrátane Assassin’s Creed 2 či nového Die Hard

Disney údajne zrušilo takmer 300 plánovaných filmov Foxu vrátane Assassin’s Creed 2 či nového Die Hard
Zdroj: Capcom
FILMY A SERIÁLY DISNEY+
Uložiť Uložené

Štúdio Disney poriadne prehodnocuje svoje budúce investície.

Ako sme ťa už informovali v jednom z nedávnych vydaní našich Raňajok s Filmkultom, Disney prišlo (aj) kvôli komiksovke Dark Phoenix o takmer 200 miliónov dolárov, čo donútilo štúdio opäť sa poriadne zamyslieť nad budúcnosťou ďalších projektov od Foxu. Značky, ako X-Men, Fantastic Four, Avatar, svet Planéty opíc či projekty štúdia Fox Searchlight v ohrození nie sú, mnoho iných snímok však vôbec nemá istú budúcnosť.

Dôkazom toho je aj zoznam necelých 300 filmov štúdia Fox (klikaj sem), ktorých vývoj bol podľa najnovších informácií zrušený (nejde ale o nič potvrdené, a tak tento zoznam ber s veľkou rezervou). Nie je síce presne známe, ako na tom boli jednotlivé snímky z hľadiska produkcie, no nájdeš medzi nimi počiny, ako napríklad Magic: The Gathering, Assassin's Creed 2, Mega Man, Chronicle 2, Commando, Flash Gordon, Die Hard či The Sims.

Disney zrušilo takmer 300 plánovaných filmov Foxu. Medzi nimi aj Mega Mana, Assassin's Creed 2 či Sims
Disney zrušilo takmer 300 plánovaných filmov Foxu. Medzi nimi aj Mega Mana, Assassin's Creed 2 či Sims Zdroj: 20th Century Fox

Reči okolo Mega Mana sa začali šíriť ešte v roku 2014, no až v minulom októbri (říjen) spoločnosť Capcom potvrdila, že chystanú adaptáciu vyvíja Fox. Čo sa týka filmu Magic: The Gathering (nejde o ten istý projekt, ktorý vzniká pod Netflixom), ten mal naštartovať celkom novú sériu a v jej čele mal stáť Simon Kinberg (Dark Phoenix).

Odporúčané
Čo pozerať cez víkend? Príbeh chlapíka s 23 osobnosťami, neslušný návrh miliardára aj bizarné skutočné príbehy Čo pozerať cez víkend? Príbeh chlapíka s 23 osobnosťami, neslušný návrh miliardára aj bizarné skutočné príbehy 13. apríla 2024, 8:00

Natáčanie dvojky Assassin's Creed bolo v pláne krátko po vydaní prvého dielu, pričom malo ísť o filmovú trilógiu. Na ďalšie časti ale môžeme s najväčšou pravdepodobnosťou zabudnúť. To sme ale tak nejako tušili už po premiére tej prvej. 

Domov
Zdieľať
Diskusia