Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. augusta 2019, 15:22
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Levica zabila a zjedla svoje mláďatá pár dní po pôrode. Dovtedy sa o nich vzorne starala

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Podobné prípady sa vyskytujú aj vo voľnej prírode, ale väčšie percento je zaznamenávané u zvierat v zajatí.

V nemeckom Leipzig Zoo sa po dlhých pätnástich rokoch minulý piatok narodila dvojica levíčat. O to smutnejšie bolo zistenie, že matka novorodencov menom Kigali svoje deti niekoľko dní na to zabila a zjedla

Hovorkyňa miestnej zoo Maria Saegebarth pre CNN povedala, že sa o levíčatá ich matka spočiatku vzorne starala a v priebehu dňa sa taktiež normálne stravovala, takže s určitosťou možno tvrdiť, že bola dostatočne nasýtená. Kde teda môžeme hľadať príčinu jej konania?

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Bulli (@bulli_rbl),

Podľa odborníčky Maren Huck neraz dochádza k prípadom, kedy levica zabije a zje svoje mláďatá. Podobné incidenty sa majú stávať aj v prírode, ale častejšie v zajatí. „Ak sa samotné mláďatá správajú čudne, môže ísť o dôvod na to, aby zvieratá zjedli svojich potomkov,“ povedala pre CNN.

V daných prípadoch totiž podľa Maren Huck nefunguje správne materinský inštinkt. Ďalším faktorom vychádzajúcim predovšetkým zo života v zajatí je stres, ktorý môže vyústiť práve do takéhoto incidentu

Zoo bude musieť situáciu ohľadom Kigali preskúmať a pokiaľ sa rovnaká udalosť v budúcnosti nezopakuje, je možné, že za zabitím mláďat stála choroba novorodencov alebo slabé skúsenosti Kigali s materinstvom. Levica by sa mala už čoskoro presunúť z oblasti, kde sa starala o levíčatá, priamo do hlavnej ohrady. Tam ju už bude čakať jej partner, lev Majo.

Domov
Zdieľať
Diskusia