Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. augusta 2019, 20:08
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Značka Versace sa musela ospravedlniť za tričko, na ktorom neuviedla mestá Hongkong a Macao ako súčasť Číny

MÓDA VERSACE
Uložiť Uložené

Luxusný taliansky módny dom sa po vlne kritiky musel verejne ospravedlniť.

Jeden z najznámejších talianskych módnych domov je aktuálne pod poriadnou paľbou kritiky. Na jednom z tričiek značky Versace sa totiž uvádzalo, že čínske mestá Hongkong a Macao sú nezávislými územiami. Po mnohých sťažnostiach sa odevný gigant napokon rozhodol verejne ospravedlniť a osudné tričko stiahnuť z predaja.

O prípade informovala stanica BBC. V oficiálnom vyhlásení sa okrem uznania pochybenia značka tiež vyjadrila, že plne rešpektuje suverenitu teritoriálnych území Číny. Údajne išlo len o preklep pri navrhovaní a nemalo ísť o žiaden skrytý význam.

Tričká, ktoré pôvodne stáli takmer 400 €, sa okamžite prestali vyrábať a predávať pod záštitou Versace. Aj napriek všetkému je však možné pochybný módny kúsok stále kúpiť, a to na čínskom e-shope JD.

„Čínska suverenita a územná celistvosť sú sväté, legitímne a netolerujú žiadne delenie,“ tvrdí pohoršená Yang Mi, ktorá na celý škandál poukázala. Ide pritom o samotnú čínsku ambasádorku značky, ktorá sa však ihneď po incidente rozhodla ukončiť vzájomnú spoluprácu.

Svoje pohoršenie zverejnila na Twitteri. V príspevku sa nachádzala aj fotografia daného trička, na ktorom bol vytlačený zoznam miest a ich príslušných krajín, v ktorých sa nachádzajú. Hongkong a Macao však namiesto Číny mali uvedené, že ide o nezávislé štáty. 

Odporúčané
Pozri si novú, sexy éru Gucci, ďalšiu perfektnú kolekciu Prada aj moderné siluety Versace    Pozri si novú, sexy éru Gucci, ďalšiu perfektnú kolekciu Prada aj moderné siluety Versace 24. septembra 2023, 11:00

K celému incidentu sa napokon vyjadrila aj samotná viceprezidentka skupiny Versace a hlavná návrhárka firmy Donatella Versace. „Veľmi ma mrzí nešťastná chyba, ktorú urobila naša spoločnosť a ktorá sa v súčasnosti rieši na sociálnych sieťach. Nikdy by som nechcela nerešpektovať národnú suverenitu Číny, a preto som sa rozhodla osobne ospravedlniť za túto nepresnosť,“ uviedla na svojom Instagrame.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Donatella Versace (@donatella_versace),

Domov
Zdieľať
Diskusia