Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. augusta 2019, 12:02
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Taylor Swift, Ariana Grande a Miley Cyrus majú skoro polovicu followerov na Instagrame falošných, ešte horšie sú na tom futbalisti

TECH ARIANA GRANDE MILEY CYRUS TAYLOR SWIFT
Uložiť Uložené

Problematika fejkových účtov trápi aj najznámejších Slovákov, pravdepodobne žiadny z nich však na tom nie je tak zle ako zahraničné celebrity.

Audit ICMP ukázal, že aj tie najpopulárnejšie profily sveta majú na Instagrame neuveriteľné množstvo sledovateľov, za ktorými nestoja reálne osoby. V rámci metodológie sa zisťovalo, či najsledovanejšie celebrity zo sveta hudby, modelingu aj športu sledujú účty, ktoré už neboli dlhší čas aktívne, prípadne ich spravuje jeden človek viacero naraz.

V „TOP 15“ sa umiestnili napríklad Taylor Swift, Ariana Grande alebo Miley Cyrus, suverénne najhoršie sú však na tom populárni futbalisti.

Odporúčané
Prečo patrí Zuzana Plačková k najsledovanejším slovenským influencerom? Viac ako 500-tisíc followerov sa dá ľahko vysvetliť Prečo patrí Zuzana Plačková k najsledovanejším slovenským influencerom? Viac ako 500-tisíc followerov sa dá ľahko vysvetliť 16. mája 2019, 9:43

Rebríček vedie Toni Kroos s 57 percentami falošných profilov a okrem Ellen DeGeneres sa ešte v prvej päťke umiestnili Isco, Luka Modric a Philippe Coutinho. Všetci pri tom majú aspoň polovicu falošných alebo neaktívnych sledovateľov. Do desiatky sa vošiel aj Neymar so 48 percentami. 

Najviac fejkových sledovateľov v kategórii „showbiznis“

1. Ellen DeGeneres – 49%
2. BTS – 47%
3. Kourtney Kardashian – 46%
4. Taylor Swift – 46%
5. Ariana Grande – 46%
6. Deepika Padukone – 45%
7. Miley Cyrus – 45%
8. Katy Perry – 44%
9. Khloe Kardashian – 43%
10. Priyanka Chopra – 43%

Vo väčšine prípadov ide o desiatky miliónov účtov, ktoré by mohol Instagram jednotlivým celebritám jednoducho odstrániť, zatiaľ však pravdpeodobne neporušujú žiadne pravidlá. Minimálne však skresľujú štatistiky dosahov, keďže v niektorých prípadoch uvidí jeden človek príspevok niekoľkokrát z rôznych profilov. 

Spoločnosti influencerom síce neplatia za lajky, aj napriek tomu by sme sociálnu sieť mohli považovať za relevantnejší odraz reality, ak by zodpovednejšie bojovala proti falošným profilom. ICPM zverejnila aj kompletnú Google tabuľku, kde sa dozvieš konkrétne čísla. 

Odporúčané
Moma: Nedostávame zaplatené za počet lajkov, zrušenie počítadla by som prijala. Čo hovorí na novinku Instagramu psychológ? Moma: Nedostávame zaplatené za počet lajkov, zrušenie počítadla by som prijala. Čo hovorí na novinku Instagramu psychológ? 8. augusta 2019, 18:32
Domov
Zdieľať
Diskusia