Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. augusta 2019, 11:39
Čas čítania 2:08
Oskar Almássy

Podfu(c)k s Bradom Pittom a Jasonom Stathamom je zábavnou gangsterkou plnou skvelých postáv a šialených situácií

Podfu(c)k s Bradom Pittom a Jasonom Stathamom je zábavnou gangsterkou plnou skvelých postáv a šialených situácií
Zdroj: X-Verleih
FILMY A SERIÁLY TIP NA FILM
Uložiť Uložené

Aj tento víkend pre teba máme niekoľko skvelých tipov.

Vitaj pri ďalšej časti našej pravidelnej sobotnej rubriky Tipy na filmy. V nej ti opäť raz odporučíme trojicu projektov, ktorým by si podľa nás určite mal dať šancu.

Oskar Almássy – Podfu(c)k (Snatch, 2000, réžia: Guy Ritchie)

Guy Ritchie je režisérom s veľmi špecifickým rukopisom a štýlom, ktoré možno badať už v jeho prvých celovečerných počinoch. Ukážkovým príkladom je bezpochyby aj skvelá krimi komédia Snatch, u tunajšieho diváka známa tiež ako Podfu(c)k.

Jej bláznivý a poriadne prepletený príbeh sa sústredí na jeden obrovský diamant a veľké množstvo rôznorodých postáv, ktoré so vzácnym drahokamom prídu chtiac či nechtiac do styku. A to je asi tak všetko, čo o deji potrebuješ vedieť. Dôležité je, že Ritchie tu na poli necelých dvoch hodín rozohráva úžasný žánrový mix s výborne napísanými aj zahranými postavami a ešte lepšími hláškami.

Ide o jednu šialenú jazdu plnú nápadov, zvratov a občas priam až absurdných situácií, ktoré sa ti aj vďaka nabitému obsadeniu veľmi ľahko dostanú pod kožu. Podfu(c)k je jednoducho parádna gangsterská klasika a rozhodne si zaslúži viac než len jedno pozretie. 9,5/10

Dominik Vetrák – Neon Genesis Evangelion (1995, réžia: viacerí)

Ak ťa omrzelo Pacific Rim, no rád by si sa pozrel na gigantických robotov bojujúcich s neznámymi telesami ohrozujúcimi život na planéte, máme pre teba skvelý tip. Neon Genesis Evangelion je už takmer 25 ročné anime, ktoré si doteraz drží status jedného z najlepších počinov vo svojom obore. Už v prvej epizóde sa dozvieš, že neznámy Angels ohrozujú Zem a stihli spôsobiť katastrofálne škody na planéte, ako aj na životoch jej organizmov.

Odporúčané
Nová romantická komédia Anyone But You mieri do kín. Humor a vypracované telá predvedú herci z Euphorie a Top Gun Nová romantická komédia Anyone But You mieri do kín. Humor a vypracované telá predvedú herci z Euphorie a Top Gun 18. februára 2024, 13:30

Po dlhých rokoch sa ľudstvu podarilo vytvoriť obrovské stroje, ktoré ich majú ochrániť pred budúcimi útokmi. Tie aj dorazia a jedinou nádejou, ako Angels poraziť, sú 14-roční študenti. Len oni sú vhodní pre pilotovanie robotov – Eva monštier. Veci však nie sú v skutočnosti také, ako sa na prvý pohľad zdajú. Tajomná organizácia Nerv schováva tajomstvá o pôvode monštier aj svojich robotov a na pozadí prežitia ľudstva sa odohrávajú mnohé iné tajné experimenty.

Pripočítaj si k tomu vynikajúce postavy, nápadité akčné scény a množstvo originálnych štýlov nepriateľov, s akými sa musia hrdinovia vysporiadať. Anime sa však vo veľkom zameriava aj na ľudské vzťahy, výchovu detí, ich psychiku a vnímanie sveta. Postavy si hneď obľúbiš, čo pomôže v sledovaní ich útrap a psychického rozpoloženia. Neon Genesis Evangelion obstojí ako vynikajúce anime aj štvrťstoročia po vydaní a keďže je na Netflixe, nemáš dôvod ignorovať ho. Má len 26 epizód so sprievodnými celovečerákmi a ja ti garantujem, že si to celé užiješ a zhltneš veľmi rýchlo. 9/10

Dušan Šutarík – Ach, chlapče (Oh Boy, 2012, réžia: Jan Ole Gerster)

Pokiaľ máš rád pomalé, nezávislé filmy so svojskou poetikou, tak nemecká dráma Ach, chlapče by ti rozhodne nemala ujsť. Režisér Jan Ole Gerster nám v nej ukáže jeden deň zo života mladíka Nica (Tom Schilling). Ten zanechal školu, nepracuje a vlastne poriadne nevie, čo by mal so svojím životom robiť a ako ho má vlastne žiť.

Počas dňa zažije rôzne epizodické momentky, niektoré úsmevné, iné menej, to všetko v pôsobivo natočenom čierno-bielom háve a so sympatickým soundtrackom. Výborný predstaviteľ hlavnej úlohy a uhrančivá atmosféra dostane každého milovníka podobných príbehov o inteligentných, ale stratených mladých ľuďoch, ktorí zúfalo hľadajú vlastné smerovanie životom. Minimalistický, ale emocionálne plný film. 8,5/10

Domov
Zdieľať
Diskusia